Pengikut

Nuffnang

Jumaat, 19 Julai 2013

Anak Muda Kampung Nak Senang

sumber :-

Anak Muda Kampung Nak Senang


TV Itali tidak lagi siar pertandingan ratu cantik, sebaliknya di Malaysia

Posted: 18 Jul 2013 05:55 PM PDT


Di Itali, negara Kristian, televisyennya tidak akan menyiarkan pertandingan ratu cantik. Sebaliknya di Malaysia, 4 gadis Islam telah dipilih menyertai Miss Malaysia World 2013 pada bulan Ramadhan. Teringat kisah Mufti yang lantang bersuara dalam isu ini, Almarhum Dato Ishak Baharom.

Siaran pertandingan Miss Italia dihentikan selepas 25 tahun
19 Julai 2013

ROM - Stesen televisyen milik pemerintah Itali, RAI memutuskan untuk menggugurkan penyiaran program pertandingan ratu cantik Miss Italia yang telah menemui penonton selama 25 tahun. Presiden RAI, Anna Maria Tarantola dilaporkan mahu rancangan itu digugurkan kerana ia memaparkan contoh negatif. Sementara itu, speaker di dewan rendah Itali, Laura Boldrini memuji keputusan RAI dengan berkata, televisyen negara itu mempunyai sedikit ruang untuk wanita menyatakan pendapat.

4 gadis Islam finalis Miss Malaysia World 2013
19 Julai 2013

Seramai empat gadis Islam merupakan antara 20 peserta yang dipilih sebagai finalis pertandingan Miss Malaysia World 2013 yang akan berlangsung di sebuah hotel di ibu negara pada 2 Ogos ini. Pemilihan finalis untuk pertandingan ratu cantik itu dibuat dalam satu sesi interbiu tertutup yang berlangsung di sini pada 12 Julai lalu dan majlis memperkenalkan mereka berlangsung baru-baru ini.


WARTA KERAJAAN NEGERI SELANGOR JIL. 48 NO. 10 BERTARIKH 11 MEI 1995
["Adalah haram bagi wanita Islam menyertai apa-apa jenis pertandingan ratu cantik" - Fatwa itu dibuat pada 28 April 1995 (JAI. Sel. 8014/7 Jilid III; P.U. Sel. 2780)].

Media menyiarkan bantahan orang ramai terhadap tindakan menggari tiga gadis Melayu yang menyertai pertandingan ratu cantik itu, Pertandingan itu telah diadakan pada 13 Jun 1997 di di Classic Ballroom, Hotel Holiday Villa, Subang Jaya dan pengumuman larangan orang Islam menyertai sukan bina badan oleh Mufti Sarawak.

0 ulasan:

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang