Pengikut

Nuffnang

Khamis, 5 Januari 2012

The Spirit of Lubok Kawah/Semangat Lubok Kawah

0 ulasan
sumber :-

The Spirit of Lubok Kawah/Semangat Lubok Kawah


Posted: 05 Jan 2012 03:09 PM PSTDari Penderas ke Paya Pelong

Posted: 05 Jan 2012 02:44 AM PST

Leman Bilal dan anaknya bergambar di depan rumahnya yang beliau buat sendiri.
Inilah jalan kebanggaan UMNO/BN di Kg Paya Pelong
Ini tanda protes penduduk Kg Paya Pelong,Rekoh dan Berdut (dulunya dikenali sebagai Lakum) kerana tanah adat yang dulunya menjadi milik orang Asal kini sudah dijadikan Rezab Perhilitan.
Sepanjang jalan yang teruk ke Kg Paya Pelong
Inilah Bungalow yang dipuja-puja oleh UMNO/BN sebagai tanda kekayaan Orang Asal!
Bandingkan rumah ini dengan sebentuk cincin Rosmah bernilai RM24 juta!
Kediaman Chim bin Ni di Penderas.
Semasa di rumah Sdr Wan Kisam di Kg Pian, sempat juga saya mengambil gambar tulisan yang tertera di pintu kedainya
Ini adalah dua buah bungalow di Kg Lubok Wong
Ini bungalow di Kg Beredut
Sepanjang jalan ke Kg Paya Pelong, beginilah keadaan jalannya.
Ini adalah Bakar Panjang, Ketua PKR Ranting Kg SeboiSetelah berkumpul di Pejabat PKR Cabang Kuala Krau sejak jam 9.00 pagi tadi, kami dapat berbincang mengenai program pada 6hb, 7hb, 8hb dan 9hb Januari 2012.

Sdr Bakar Panjang, Ketua PKR Ranting Kg Seboi menerangkan bahawa undi beliau dan keluarga beliau tidak boleh dijual beli.

Saya adalah generasi ke-5 di Kg Seboi. Apa yang kami ada? Tanah kami semakin sempit, ahli keluarga semakin ramai. Di mana kami nak cari makan. Hutan kami sudah ditebang menjadi balak dipunggah keluar oleh kroni-kroni pemerintah.

Tanah kami sekangkang kera itu bukannya ada geran. Kebun getah kami di kampong semuanya tidak ada geran. Bila-bila masa sahaja boleh dirampas oleh Kerajaan. Hidup di kampong semakin sukar.

Pada tahun 2007 mereka tanam paip di kampong kami, tapi baru 4 bulan lepas barulah dimasukkan air, itu pun bukan untuk semua rumah di kampong kami. Hampir 50 tahun barulah ada api (elektrik); tak senonoh betul kerajaan UMNO/BN ni. Mereka langsung tidak memperdulikan kehidupan Orang Asli, kami dilayan lebih teruk dari binatang. Binatang ada rezabnya di bawah Rezab Perhilitan dan menjadi kesalahan jika kami masuk ke hutan itu.

Kalau ada lagi Orang Asli nak sokong UMNO/Barisan Nasional, saya anggap mereka itu manusia paling bodoh. Tak tahu menilai langsung!

Kita cuba dulu. Belum cuba belum tau. Kita undilah Pakatan Rakyat. Tengok di Selangor, Orang Asli disana mendapat berbagai menfaat daripada Kerajaan Pakatan Rakyat. Jangan takut untuk kita mencuba.

Lihatlah jalan ke Kampong kami. Baik sikit dari jalan untuk binatang hutan. Lihat padang bola di kampong kami, baik sikit dari kubang kerbau. Itulah layanan untuk kami Orang Asli. Habis nak pilih lagi UMNO. Bodohlah kalau gitu.

Itulah luahan hati Sdr Bakar Panjang, Ketua PKR Ranting Kg Seboi semasa dia mencurahkan rasa hatinya dihadapan Sdr Hj Mohd Saludin Omar, mantan Wakil Rakyat UMNO yang kini menjadi Pengerusi Tetap PKR Cabang Kuala Krau.

Saya tinggalkan Bakar Panjang dan meneruskan perjalanan saya ke rumah Chim Ni di Kg Penderas, rumahnya masih ada tanda tertentu di tangga memberi isyarat bahawa rumahnya masih belum boleh dinaiki oleh orang luar kerana ada orang sakit didalam rumah.

Saya tinggalkan Suara Keadilan di rumahnya dan edaran 901.

Saya meneruskan perjalanan ke rumah Ahmad Dagu, Timbalan Ketua Ranting. Beliau tidak ada dirumah, tetapi kesemua anak-anak remajanya berada di rumah. Terlihat saya anak-anak muda itu menyatakan bahawa mereka belum bersedia lagi untuk mengadakan perlawanan bolasepak dengan mana-mana tim dari luar. Masih berlatih kata mereka.

Saya tinggalkan Suara Keadilan dan edaran 901 kepada mereka yang kesemuanya adalah anggota Parti Keadilan Rakyat.

Saya terus ke rumah Kim Kasim. Beliau ada di rumah. Baru pulang dari kerja. Dia bertanya kepada saya samada boleh menumpang kereta untuk pergi ke Kuantan menyambut Dato Seri Anwar Ibrahim yang akan tiba di lapangan terbang Kuantan jam 3.00 petang pada 7hb Januari 2012.

Saya pinta dia berkumpul di sebelah pagi di Pejabat PKR Kuala Krau. Kebetulan sebelah pagi itu ada Kursus Ringkas Pidato kepada pimpinan PKR Kuala Krau yang ada potensi untuk menjadi penceramah.

Beliau sangat senang melihat berita mengenai dirinya terselit didalam Suara Keadilan keluaran terbaru itu dan saya juga tinggalkan edaran 901 untuk beliau edar-edarkan.

Perjalanan saya seterusnya membawa saya ke Kg Pasu ke rumah Basri Hok, Ketua Ranting; beliau tidak ada di rumah, menziarahi seorang rakannya yang meninggal dunia kerana kemalangan jalanraya. Saya tinggalkan Suara Keadilan untuk Basri di rumah kakaknya bersebelahan dengan rumahnya serta edaran 901.

Saya pergi ke rumah Mustafa Sik, AJK PKR Ranting Kg Pasu. Beliau baru pulang dari kerja dan sedang melayan anak-anaknya.

Beliau juga bercerita tentang anak muda yang meninggal kerana kemalangan jalanraya itu. Beliau mengatakan bahawa anak muda itu mabuk. Mustafa melahirkan kemarahan kepada kedai di Kg Pasu yang menjual arak. Katanya dah ramai penduduk Kg Pasu, Penderas dan Pian yang meninggal dunia kerana kemalangan jalanraya kerana mabuk.

Beliau berkata bahawa penduduk kampong sudah membuat laporan kepada JAKOA tetapi langsung tidak ada tindakan diambil. Kedai itu tidak ada permit untuk jual arak, tetapi Pihak Berkuasa semacam tidak ambil peduli.

Setelah meninggalkan Suara Keadilan untuknya, saya terus pergi ke Kg Lubok Wong ke rumah Ketua Ranting PKR di situ, tetapi Sdr Nazmi Majid tidak ada di rumah. Saya tinggalkan Suara Keadilan dan edaran 901 kepada anak-anaknya.

Saya pergi pula ke rumah Alias Abdullah, seorang pengampu UMNO di Kg Lubok Wong. Dia ini sangat berhajat menjadi Tok Batin, tetapi apabila jawatan itu dilantik kepada seorang yang lain, beliau kurang bergaul dengan masyarakat.

Bagaimana pun, saya sentiasa bertemu dengan beliau setiap kali saya sampai ke Kg Lubok Wong, dan kepadanya saya juga serahkan Suara Keadilan.

Saya kemudian meneruskan perjalanan saya ke Kg Pian, dapat bertemu dengan Sdr Wan Kisam Daud, Ketua PKR Ranting kampong itu.

Beliau menyerahkan kepada saya senarai PACABA untuk JDM Kg Pian, 6 orang dari Kg Pian, 3 orang dari Kg Lubok Wong dan 2 orang dari Kg Terbol, senarai Sukarelawan untuk ketiga-tiga kampong itu menghampiri 50 orang.

Kami telah tetapkan tarikh untuk diadakan Kursus Ringkas Ulangan bagi mengingatkan lagi tugas-tugas PACABA ini.

Saya tinggalkan kepadanya Suara Keadilan dan edaran 901.

Saya kemudian terus ke rumah Zainal Cok; Ketua Ranting PKR, di Kg Terbol dan beliau menyerahkan kepada saya 5 orang nama PACABA dari kampong itu untuk JDM Kg Pian.

Saya juga tinggalkan Suara Keadilan dan edaran 901.

Selesai di Terbol, saya terus pergi ke Kg Berdut, lebih kurang 20 km dari Terbol. Saya diberitahu bahawa Mat Abu, Ketua Ranting Kg Berdut tidak ada di rumah.

Saya singgah di rumah anak Batin lama. Dia malu nak beritahu namanya walaupun rumahnya telah banyak kali dia benarkan PKR mengadakan program. "Panggil saya Entah ajalah" katanya. Kalau nak juga nama, katanya, panggil dia anak Tok Batin Lama.

Melaluinya saya tinggalkan Suara Keadilan untuk bacaan mereka di rumah itu; masa itu ramai juga penduduk kampong sedang rehat-rehat di rumahnya; dan saya juga tinggalkan Suara Keadilan untuk Mat Abu serta edaran 901.

Saya terus ke Kg Rekoh ke rumah Rosli Panjang, ketua PKR Ranting Kg Rekoh, rumahnya berkunci, tidak ada sesiapa di rumah. Saya tinggalkan Suara Keadilan di serambi rumahnya dan juga edaran 901. Kemudian saya terus ke rumah Ramli Saad, dia baru pulang dari kerja. Dan saya tinggalkan Suara Keadilan dan edaran 901 untuk edarannya.

Didalam perjalanan pulang ke Kuala Krau, saya singgah di rumah Nawi Ralit di Felda Jenderak Selatan. Nawi memberitahu bahawa beliau dapat kumpulkan 6 orang PACABA di Jenderak Selatan dan jumlah itu akan digabungkan dengan PACABA dari Berdut dan Rekoh untuk bertugas di SK Felda Jenderak Selatan semasa PRU-13 nanti.

Pada waktu itu jam sudah menunjukkan hampir jam 3.00 petang, perut dah "keroncong" belum diisi waktu tengah hari.

Lebih kurang 10 minit saya sudah sampai di Kedai Makan Sdr Mahmud, anggota PKR di pekan Kuala Krau. Saya makan disana.

Semasa makan itu ada laungan ceramah ugama: "Tuan-Tuan dan Puan-Puan, silalah datang beramai-ramai ke Dewan Sekolah Menengah Kuala Krau untuk mengikuti ceramah ugama anjuran UMNO Bahagian Kuala Krau diatas tajuk Hudud dan Kebajikan jam 3.00 petang."

Waktu laungan itu jam sudah pun menunjukkan hampir 3.20 petang. Mahmud dan saya tertawa akan laungan itu. "Tak ada oranglah tu di Dewan, sebab itu masih buat laungan, dah 3.20 masih ajak orang datang dengar ceramah jam 3.00 petang," kata Mahmud.

Hampir 3.40 petang datang lagi kereta yang buat laungan itu mengajak orang Kuala Krau mendengar ceramah ugama itu jam 3.00 petang. Saya dan Mahmud tertawa berdekah-dekah.

Saya kata kepada Mahmud, "Kenapa tak buat selepas Isya?"

"Oh..Oh..lepas Isya tentu ada karaoke," Mahmud berjenaka.

Saya terus ke Kerdau untuk pergi ke Kg Paya Pelong, dan singgah di Pekan Kerdau untuk solat Zohor di Masjid pekan itu. Selepas Solat saya meneruskan perjalanan saya ke Kg Paya Pelong.

Didalam perjalanan saya bertemu dengan Roslan Bilal yang menunggang motoskal bersama isterinya, dia dalam perjalanan untuk menebas di kebunnya. Dia memberitahu bahawa Leman Bilal, abangnya yang juga Ketua Ranting PKR Kg Paya Pelong ada di rumah. Saya tinggalkan Suara Keadilan dan edaran 901 kepada Roslan.

Saya terus ke rumah Leman Bilal, dan berbincang dengannya untuk Kursus Ringkas PACABA di rumahnya sebagai ulangan kepada kursus yang terdahulu, dan tarikhnya akan ditetapkan kemudian.

Habis berbincang dengan Leman, saya keluar menuju Kerdau untuk kembali ke Temerloh
dan setiba di Kg Songsang, kak Hendon menalipon saya untuk terus ke Pejabat Temerloh kerana ada dokumen-dokumen yang perlu ditandatangani segera.

Selepas Maghrib, saya dan Kak Hendon pergi ke rumah Arwah Pokde Berahim (Ibrahim Chik) untuk Majlis Tahlil Arwah.

Esuk bermula hari yang lain, episod lain, ada program yang sudah dijadualkan, dan ada yang belum dijadualkan, Insya Allah, 6 Januari adalah satu hari yang lain yang sibuk juga untuk perjuangan!

Suara Sri Andalas

0 ulasan
sumber :-

Suara Sri Andalas


PKR Selangor Sasar 20,000 Ahli Sertai 901

Posted: 05 Jan 2012 01:30 AM PST

SHAH ALAM 5 JAN: Ketua Penerangan PKR Selangor, Shuhaimi Shafiei hari ini memberi jaminan untuk mengarahkan 20,000 ahli PKR negeri untuk menyertai himpunan Aman bermula sehari lebih awal dari tarikh 9 Januari ini.

"PKR Selangor dengan ini menyeru semua anggota parti untuk berhimpun dengan cara seaman yang boleh di Mahkamah Jalan Duta bermula dari 8 Januari depan. Komintmen KEADILAN Selangor ini diterjemahkan dengan cara mengerahkan sekurang kurangnya, 20,000 anggota parti dari Selangor duduk secara aman sejak awal pagi lagi di kawasan Mahkamah Jalan Duta.

Katanya perhimpunan rakyat pada 9 Januari ini bukanlah di atas niat untuk mencetus huru-hara ataupun revolusi sebagaimana yang diputarbelitkan oleh beberapa pihak termasuk PERKASA.

"Sebagai rakyat yang faham pada Keluhuran Perlembagaan dan Kedaulatan Undang Undang sudah tentu keamanan merupakan satu aset penting yang wajib dipertahankan oleh semua pihak termasuklah Polis, anggota parti dan orang awam.

"Hak untuk berhimpun secara aman adalah dijamin oleh undang undang dan Perlembagaan Negara ini tidak harus disempitkan oleh gesaan PERKASA dan mereka yang tidak matang." jelas beliau yang juga Adun Sri Muda.

Ujar beliau,Perhimpunan 901 merupakan satu manifestasi sokongan rakyat kepada idealisma perjuangan yang dibawa oleh Dato Seri Anwar Ibrahim.

"Satu perkara yang sering dilupakan oleh pemfitnah beliau adalah merupakan Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia yang mewakili puluhan Ahli Parlimen Dewan Rakyat yang dipilih rakyat.

Dalam pada itu beliau menyambut baik usaha Ketua Polis Negara dan Menteri Dalam Negeri untuk berbincang berhubung perhimpunan 9 Januari ini.

"Besar harapan rakyat negara ini jika kedua dua mereka bijak untuk menggunakan secebis keadilan yang tersisa ini bagi mencuci arang yang sekian lama terpalit di muka agensi keselamatan.

"Kepada anggota parti, inilah saatnya untuk menunjukkan disiplain tinggi anggota Parti Keadilan Rakyat." tegas beliau lagi.


Sumber: TVSNEWS

PKR Sedia Bincangkan Demo 901 Dengan Polis

Posted: 05 Jan 2012 01:00 AM PST

PKR  menyatakan kesediaan parti itu untuk berbincang dengan pihak polis untuk memastikan perhimpunan Isnin depan berlangsung dalam keadaan aman dan teratur seperti yang dituntut semalam oleh  Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini, Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali berkata hak untuk berhimpun secara aman merupakan hak rakyat yang sejajar dengan semangat keperlembagaan.

Justeru, katanya, sebarang usaha atau tindakan yang menafikan hak untuk berhimpun secara aman dan hak menyatakan pendirian politik rakyat Malaysia adalah bertentangan dengan asas pembentukan negara Malaysia yang demokratik, bebas dan merdeka.

"Oleh itu saya menyambut baik kenyataan Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Ketua Polis Negara yang memperlihatkan kesediaan pihak polis untuk berbincang dengan PKR dan Pakatan Rakyat bagi menjamin kelancaran perhimpunan aman 901 untuk membantah rekayasa politik ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim," kata Azmin.

Sehubungan dengan itu, beliau juga menyeru semua anggota parti dan penyokong Pakatan Rakyat serta rakyat Malaysia untuk berhimpun secara aman dan menyatakan sokongan terhadap reformasi demi rakyat dan negara Malaysia.

Azmin juga menggesa pihak polis untuk memelihara keselamatan awam termasuk para demonstrasi dan rakyat keseluruhannya yang berhimpun di Kuala Lumpur.

"Kita berharap insiden keganasan seumpama tragedi UPSI dan BERSIH tidak akan berulang.

"Ini adalah peluang terbaik Menteri Dalam Negeri dan Ketua Polis Negara untuk memulihkan imej polis yang sekian lama tercalar dan mengembalikan keyakinan awam terhadap institusi polis selaras dengan janji Perdana Menteri untuk melaksanakan transformasi politik di dalam pentadbirannya," katanya lagi.


Sumber: Malaysiakini

Anwar Ibrahim

0 ulasan
sumber :-

Anwar Ibrahim


Watch Out: The Fuzz is on Facebook in Malaysia

Posted: 05 Jan 2012 06:20 PM PST

Wall Street Journal
By Shibani Mahtani

Malaysia's cops are stealing a page from dissident movements across the globe, and turning to social media to keep troubles from spreading in their own backyard.

After activists in the Middle East and elsewhere used Facebook and other websites to rally countrymen against undemocratic regimes in recent years, the Royal Malaysia Police are now using their own official Facebook and Twitter pages – typically filled with traffic warnings and information on crime rates – to hopefully prevent a planned rally in support of Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim on Jan. 9, when the verdict on his two-year sodomy trial is expected.

Sharing photos and videos of past riots – including the raucous London demonstrations that shook Britain last August – the Malaysian police warned that peaceful assemblies can easily devolve into chaos, and "should be a lesson" to Malaysians.

With a title of "Is this what you want?" the Royal Malaysia Police Facebook page includes a report from the ABC network in the U.S. of the London riots showing buildings being torched and smashed, and protestors overwhelmed by police in parts of central London.

"Peaceful assemblies that have become riots overseas should be a lesson to us if we want to pursue freedom and the right to self-expression," said the caption accompanying the video.

The Malaysian police are also using their Facebook pages to share police videos of student demonstrations earlier this week, in which students from a university in northern Perak gathered to demand greater academic freedom. These videos were originally shared through the police's official YouTube page.

The police also interviewed a shopkeeper – only identified as 'Mr. Kenny' – who, according to the site, was seeking to persuade anyone planning to rally on Jan. 9 against to refrain from protest, claiming that previous grassroots movements and rallies have affected his business.

Unlike some failed efforts at engagement between the police and citizens in some parts of the world, the Malaysian police seem to have been surprisingly successful at their social media efforts. Their Facebook page, which usually offers more practical information like updates on police activities, crime rates, safety tips and traffic reports, has more than 100,000 likes and is significantly more popular than many other government-led Facebook campaigns. The government's Twitter account, launched in September last year, has almost 10,000 followers.

Most of the comments on the videos posted by the Malaysian police agreed with the sentiments behind them. Many even praised the police for "cleaning what is dirty" and "keeping the peace" in the country.

The issue of public protests in Malaysia has long been a testy one, particularly after last year's "Bersih" (meaning clean in English) rally, in which police used water cannons and tear gas to break up a 20,000-strong protest demanding free and fair elections. In a move to placate critics, Malaysia's Prime Minister Najib Razak promised to scrap the country's feared Internal Security Act and instituted new protest laws, which still drew criticism from those arguing they continued to limit dissent.

Those planning to rally in support of Mr. Anwar – dubbed the "901 rally" – insist that the event will be peaceful. They have indicated their willingness to work together with the police, though authorities and non-governmental organizations remain fearful that if the rally turns violent, scenes similar to last year's "Bersih" rallies will cause chaos in the nation's capital.

Malaysia’s Anwar Says Opposition Will Survive Jailing

Posted: 05 Jan 2012 06:14 PM PST

www.timeslive.co

Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim said his coalition will survive even if he is jailed on sodomy charges, as his nationwide tour ahead of next week’s verdict rolls on despite police warnings.

Anwar was charged in 2008 with having sex with a male former aide and a verdict in the long-running trial is due to be handed down on Monday. If found guilty, the 64-year-old politician faces up to 20 years in jail.

Anwar has condemned the allegations as a government plot to destroy his image in the conservative Muslim-majority country, and reverse the unprecedented electoral gains the opposition made in 2008 polls.

To rally support ahead of the verdict, he has embarked on a nationwide tour that began Tuesday in southern Johor and will sweep through six other states before a courthouse demonstration on Monday.

Anwar told a gathering of about 500 people in central Negeri Sembilan state, near the capital Kuala Lumpur, late Wednesday that his three-party opposition alliance would not crumble without him.

“Anwar in jail, Anwar out of jail… it doesn’t matter. The most important (thing) is people should overthrow UMNO,” he said during a fiery hour-long speech, referring to the ruling United Malays National Organisation.

Pacing on a makeshift stage set up in a parking lot, Anwar said he was innocent of the allegations and called on his listeners to “save our country” from government corruption and mismanagement.

“I’m not guilty. I’m a victim of slander… there is no case if they follow the facts or the law,” he told the townspeople, many in Muslim traditional dress and brandishing party flags and pictures of Anwar.

He also took swipes at ruling party politicians, often raising laughter, accusing them of aiming to create divisions between majority ethnic Malays and the multicultural nation’s ethnic Chinese and Indian communities.

After his speech, the crowd applauded and proclaimed the innocence of the opposition leader, a former finance minister who was sacked and jailed a decade ago on separate sodomy charges widely seen as politically motivated.

“Everybody knows Anwar has not done anything wrong ever. (The government) is playing the same card, the same game,” 21-year-old university student Izzat Haffiz told AFP.

Despite low turnout in the opening days of the tour, organisers are hoping the crowds will increase dramatically when Anwar visits opposition-held Kelantan state late Thursday and northern Penang on Saturday.

The government has warned people against turning up at the courthouse protest Monday, and police have said they will crack down on anyone caught distributing posters as well as blogs “inciting people to attend the rally”.

“Police have to handle this matter carefully as the planned rally poses a threat to public security,” police internal security chief Salleh Mat Rasid said according to state media.

Deputy prime minister Muhyiddin Yassin also criticised the opposition for going ahead with the nationwide tour and the rally at the court — the scene of previous large demonstrations relating to Anwar’s legal dramas.

“Many sides have already voiced their objections against the gathering,” Muhyiddin told the New Straits Times newspaper.

“By going ahead with it, they are showing that they’re going with the assumption that the courts already have a negative verdict.”

Anwar, a former deputy prime minister, spent six years in jail on sodomy and corruption counts in a stunning fall from grace after he fell out with his then boss, former premier Mahathir Mohamad.

The sodomy conviction was eventually overturned and he was released in 2004, allowing him to revive his political career as leader of an opposition alliance which has for the first time threatened UMNO’s half-century hold on power.

Prime Minister Najib Razak is widely expected to call fresh elections this year, hoping to regain a strong mandate after promising reforms on the economy as well as civil liberties.

AP Interview: Malaysian In Sodomy Trial Slams Law

Posted: 05 Jan 2012 06:08 PM PST

by THE ASSOCIATED PRESS

With the verdict in his sodomy trial days away, Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim on Thursday decried the laws he’s charged with breaking, calling them archaic rules that can be abused to promote intolerance, invade people’s privacy and punish them too harshly.

The remarks place Anwar, who denies the charges that he sodomized a young male former aide, alone among senior Malaysian politicians. Government and opposition leaders alike in this Muslim-majority nation usually avoid making statements that could be perceived as a nod to gay rights, partly because of discomfort among religious conservatives.

Sodomy in Malaysia is punishable by 20 years in prison and whipping with a rattan cane. The 64-year-old Anwar said he is bracing for the possibility of a long prison sentence when the Kuala Lumpur High Court delivers a decision Monday. He will not face the whipping penalty because of his age.

“My view is that you can’t have laws to be abused for political purposes and to be seen to be punitive and to be unjust to others,” Anwar said in a telephone interview while traveling on a six-day tour of the country for opposition rallies ahead of the verdict.

Anwar’s 26-year-old accuser, Saiful Bukhari Azlan, testified that Anwar coerced him into having sex at a Kuala Lumpur apartment in 2008. Anwar did not take the witness stand but criticized the proceedings in a long courtroom tirade from behind the lawyers’ table, where he could not be cross-examined.

Anwar, who is married with six children, insists he is innocent and claims the sodomy charge is part of a government conspiracy to discredit him and destroy the opposition’s chances of winning general elections widely expected this year. Prime Minister Najib Razak has denied any plot.

The anti-sodomy law is seldom and selectively enforced, often only in cases of sexual abuse of children and teenagers, but gay rights activists have long claimed that it encourages homophobia. New York-based Human Rights Watch last month urged Malaysia to abandon laws banning same-sex relations.

Anwar said that although he believes government must prohibit same-sex marriage and prevent public obscenity, he also believes that current sodomy laws could “be abused to show violent discrimination or intolerance.”

“Our present laws are deemed to be rather archaic,” Anwar said. “The whole idea (should be) to encourage people to understand not to be seen to be so punitive. In this case it’s worse — you can go and probe and peep into people’s bedrooms just to try to smear them.”

This is Anwar’s second time on trial for sodomy. A former deputy prime minister, Anwar was found guilty in 2000 of sodomizing his family’s ex-driver, but Malaysia’s top court freed him from prison in 2004 after quashing his conviction and nine-year sentence.

The current charge surfaced in 2008, several months after Anwar led the opposition to its best electoral results since independence from Britain in 1957.

Anwar said Thursday that regardless of the verdict, his three-party alliance is determined to unseat Najib’s long-ruling coalition in the next elections and form an administration that would curb corruption and racial discrimination. The opposition now controls slightly more than one-third of Parliament’s seats.

“The likelihood of our winning elections … is not a far-fetched idea,” Anwar said. “We believe that change is imminent and for the benefit of all Malaysians.”

Jadual Jelajah Anwar Ibrahim 6 Jan-7 Jan 2012

Posted: 05 Jan 2012 04:21 PM PST

Jumaat 6 Januari 2012 – Lembah Pantai & Kelana Jaya

 

9.00 mlm –  Lembah Pantai – Dewan Gasing Indah, Seksyen 5, PJ

11.00 mlm – Kelana Jaya – Kompleks Sukan 3K, Persiaran Kewajipan, Subang Jaya

 

Sabtu 7 Januari 2012 – Pulau Pinang, Pahang & Terengganu

 

7.00 pagi – Permatang Pauh – Madrasah An Nahdoh, Kubang Semang

3.30 ptg – Indera Mahkota – Markas PAS, Kampong Balok, Kuantan

9.00 mlm – Kuala Terengganu – Pejabat PKR Kuala Terengganu, Gong Kapas

11.00 mlm – Hulu Terengganu – Kampong Gaung, Kuala Berang

Dato Seri Anwar Ibrahim Esok Jumaat 6/1/2012 Di Masjid Al-Firdaus,Bandar Baru Selayang

Posted: 05 Jan 2012 08:55 AM PST

Dato Seri Anwar Ibrahim akan menunaikan solat Jumaat esok 6 Januari 2012 di Masjid Al-Firdaus,Bandar Baru Selayang

Rakaman Siri Jelajah Anwar Ibrahim Di Seremban 4/Jan/2012

Posted: 05 Jan 2012 03:18 AM PST


Anwar Ibrahim at the London School of Economics, March 18, 2010

Posted: 05 Jan 2012 02:59 AM PST

Admin:  rencana ini telah diterbitkan pada Mac 24 2011. Ianya merupakan Jawapan kepada tuduhan pluralisme yang dilemparkan kepada Dato’ Seri Anwar Ibrahim

Public lecture by Anwar Ibrahim at the London School of Economics, March 18, 2010

Let me begin with a cryptic line from T.S. Eliot's "Burnt Norton":

Go, go, go, said the bird: Human kind cannot bear very much reality.

But I say bear it we must for indeed, it is a stark reality of our world that certain religious groups hold that only certain fundamental doctrines may lead to salvation. This exclusivist outlook unfortunately cuts across the board as between religions as well as within the denominations. In Christendom, we have seen the schisms and consequent upheavals arising from this sense of exclusivity. Within Islam, Sunni, Shiite and Sufi denominations have had a chequered history and continue to present the world with a scenario of violence and bloodshed. The backlash against Muslim migration to Europe has become more acrid in the aftermath of 9/11 and 7/7 with right wing political parties benefitting from the new bout of xenophobia and fear mongering. France's ban on the burqa has elicited heated emotion on both sides, but many Muslims scratched their heads in disbelief when Switzerland outlawed minarets.

Back in the 13th century, the mystical poet Jelaluddin al-Rumi wrote in the Mathnavi:

The lamps are different but the Light is the same, it comes from Beyond; If thou keep looking at the lamp, thou art lost; for thence arises the appearance of number and plurality.

Those verses couldn't be more relevant for us today. Despite rancorous debates linking religion to conflict and discrimination, it remains a fact that at a personal level religious experience boils down to certain universal concepts. Where does man come from? What is his purpose? What happens when he dies? The spiritual path subscribes us to a universal quest for truth and the pursuit of justice and virtue. We rejoice in beauty, both within ourselves and in what surrounds us. We long for knowledge, peace and security amid the mysteries and uncertainties of the universe. In our disjointed world filled with ugliness, violence and injustice, religion gives all of mankind an opportunity to realize values which unify humanity, despite the great diversity of climes and cultures.

Dante – one of the great poets of the Christian tradition – had much to say about this issue. Surrounded by civil strife that tore asunder the landscape of his 14th century Italian countryside, Dante was well acquainted with factionalism and the struggles for power between the Lords Temporal and the Lords Spiritual. Seeing the damage inflicted by the attempts to overcome these divisions he perceived a solution that was not merely political in nature. Writing in Monarchia he said that the ultimate aims in life are twofold – happiness in this worldly life as well as happiness in the eternal life basking in the vision of God. The attainment of these two goals would come with great difficulty:

"only when the waves of seductive greed are calmed and the human race rests free in the tranquility of peace."

Dante's vision of universal peace could be achieved only when the nations of the world unite in an undivided planetary polity. This was surely a utopian dream but being European it is worth noting that his dream was not of an imperial Europe. Nor did he envision the Church expanding beyond its walls. The ruling authority in this utopian landscape would be the faculty of human reason, linking Dante's vision directly to the philosophical outlook of Muslim luminaries including al-Farabi and Ibn Rushd.

Of course such a New World Order never materialized. On the contrary if there is an enduring legacy of Enlightenment thought on the political geography of the world it is the dissection of empires and dynasties into individual, competing nation states rather than a greater unification.

Much blood was spilled to create and then protect these boundaries. Despite attempts by some to purify their lands, the boundaries drawn around the nation-state have been blurred by the advent of modern transportation and communication. Today's world is perhaps more diverse and integrated than was the case in the golden age of Muslim Spain, where Christians, Jews and Muslims lived in peaceful harmonious coexistence. And yet we can hardly say that the overwhelming result of this new connectivity is peace and harmony.

Today, freedom of religion without which there can be no religious pluralism, is an entrenched constitutional liberty in the established democracies. As such, favoring one religion over another or granting it a position at the expense of others may be considered as being against the spirit of religious pluralism. Yet this still happens even in certain established democracies in Europe while in the Middle East and in Southeast Asia this ambivalence has been virtually taken for granted until recently.

This is why the discourse on religious pluralism must deal with the fundamental question of freedom of religion and by association the freedom of conscience. The question arises as to whether it is the diversity of religions which makes the divided world more divided or the denial of religious freedom that causes it.

I believe I'm not alone in saying that for religious pluralism to flourish in a divided world, it is morally unacceptable to say to people of other faiths:

We believe in our God and we believe we are right; you believe in your God, but what you believe in is wrong.

If the Qur'anic proclamation that there is no compulsion in religion is to mean anything then it must surely be that imposition of one's faith unto others is not Islamic. But to say this is not to deny the reality of religious diversity for the Qur'an also tells us clearly:

"O people! Behold, we have created you from a male and a female and have made you into nations and tribes to that you might come to know one another. Verily, the noblest of you in the sight of God is the one who is most deeply conscious of Him. Behold, God is all-knowing, all-aware."

The Guru Granth Sahib tells us that he who sees that all spiritual paths lead to the One shall be freed but he who utters falsehood shall descend into hellfire and burn. The blessed and the sanctified are those who remain absorbed in Truth.

Whatever the religion, whether it is Islam, Christianity, Judaism, Sikhism, Hinduism and many others, I believe that the higher truths which go beyond mere practice and ritual all converge on the singular truth: and that is from God we were sent forth and unto God shall we return.

Yet certain leaders of the major world religions continue to make exclusivist claims to the eternal truths rather than accepting the commonality that binds us. If we accept that there can be unity in diversity, religious pluralism can therefore be a unifying force, not a cause of division. That is the way to take us away from darkness into light, from war to peace and from hatred and evil to love and kindness.

As for Muslims, there continues to be the problem of those who reject the value of free speech, free press, democracy, and freedom of conscience. They see the culture of religious pluralism as part of a grand conspiracy by 'others' particularly Christians to proselytize and convert Muslims. Pluralism is also a ploy of smuggling Western-style democracy through the back door.

But this is actually an aberration when it comes to the application of Muslim jurisprudence. Outside certain concerns of public policy there is no religious obligation upon Muslims to impose the laws and values of Muslims on the entire society. The Ottoman millet system is but one example of a system crafted by a Muslim state which was grounded in the principle of respect the recognized the rights of non-Muslims to follow freely the dictates of their religion. It was recognized that this was essential to maintain harmony in a pluralistic environment of an expanding empire. Ibn Qayyim al-Jawziyah, an eight century Hanbali legal scholar offers us a more vivid case. In the case of the Zoroastrian practice of self-marriage whereby men are encouraged to marry their mothers, this is an act deemed morally repugnant from the Muslim perspective. When asked whether the Muslim state should recognize such unions, however, al-Jawziyah affirmed the rights of the Zoroastrians provided their cases not be presented in a Muslim court and that the said practices are deemed permissible within their own legal tradition. So, he said, the Muslim state has no business to interfere.

It is unfortunate that some of the wisdom of Islam's classical scholarship is forgotten. Ideological rigidity remains the stumbling block to progress and reform. Muslims must break free from the old practices of cliché-mongering and name calling, move beyond tribal or parochial concerns. A rediscovery of the religion's inherent grasp of pluralism is very much in need.

The Qur'an declares: Say He is Allah, the One, Allah, the eternally besought of all. One of the greatest medieval Torah scholars, Maimonides, also known by the Arabic moniker Ubaidallah Maimun al-Qurtubi, in expounding the unity of God in Judaism said: God is one and there is no other oneness like His. With reference to the phrase "hallowed be thy name" from the Lord's Prayer (Matt. 6:9), the late Swami Prabhavananda wrote that God's name can be viewed as a mantra, the repetition of which both confers spiritual power and purifies the aspirant's heart and mind. By means of this practice, God's "name is experienced as living and conscious, as one with God—and illumination is attained."

Historically, Muslims viewed the Qur'an as addressing the intellect as well as the spirit. It set out the order in the universe, the principles and certitudes within it, and demanded a thorough examination of them so that we can be certain of the validity of its claims and message. This pursuit would inevitably lead to the realization of the eternal principles of the Divine Unity which in turn springs forth from the Divine Laws. But the Shari'ah was never cast in stone and evolves continuously through this dynamic process. In order to maintain a middle ground, the essential ingredients of an Islamic methodology must then be conceived in a holistic perspective which will be universal and eternal in appeal.

It is said that pluralism in a divided world serves only to cement the schisms leading to the tired and tiring refrain of the 'clash of civilizations' akin to the beating of 'an antique drum'. This seems to be the metaphor that appeals to the imagination of historians and political scientists. The upshot is a clash of visions of history, perceptions, and images which in turn brings about differing and often opposing interpretations, not just of history, but world views. Nevertheless, as Eliot says:

History may be servitude, History may be freedom

We should therefore disabuse ourselves of this notion of the clash between civilizations and refocus our attention on the clash that has been brewing within the umma. We see a more dangerous and portentous clash as one that is intra-civilizational – between the old and the new, the weak and the strong, the moderates and the fundamentalists and between the modernists and the traditionalists.

If we look at history as servitude, we could gloss over the historical perspective and consign it to the realm of academia on the ground that we are already in the 21st century.

Turkey and Indonesia are clearly blazing the trail of democracy for other Muslim nations to follow. The impending accession of Turkey into the European Union is also a clear statement of the level of liberal democracy attained though unfortunately the obstacles thrown in the way by some member countries is very telling of the state of Islamophobia. In Southeast Asia, Indonesia has already reached the finishing line while her Muslim neighbors are still stuck at the starting block. So history is indeed freedom if indeed we are prepared to learn its lessons.

Today, jihad has been invoked by certain quarters to legitimize acts of violence in varied forms and guises, blurring the line between jihad and terrorism. Thanks to the Obama administration, we have seen some palpable change from the Bush policy of selective ambivalence in the war on terror, supporting autocrats in the Muslim world on the one hand, and championing the cause of freedom and democracy on the other. Although after more than a year since the administration took office we have yet to see substantive changes in the substance of American foreign policy with the Muslim world.

Within Islam, freedom is considered one of the higher objectives of the divine law in as much as the very same elements in a constitutional democracy become moral imperatives in Islam – freedom of conscience, freedom to speak out against tyranny, a call for reform and the right to property.

In closing permit me once again to draw on my perpetual reserve in Eliot's Four Quartets:

What we call the beginning is often the end
And to make an end is to make a beginning.
The end is where we start from.

Dari RAKYAT Kepada RAKYAT

0 ulasan
sumber :-

Dari RAKYAT Kepada RAKYAT


BEBAS Anwar 901 panik - Bunkface

Posted: 05 Jan 2012 03:41 AM PST

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN

0 ulasan
sumber :-

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN


Halang himpunan khianati asas negara demokratik- Azmin

Posted: 04 Jan 2012 09:07 PM PST

KUALA LUMPUR 5 Januari: Timbalan Presiden KEADILAN, Mohamed Azmin Ali menegaskan halangan kepada perhimpunan aman di mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 9 Januari ini, bertentangan dengan asas perlembagaan dan pembentukan negara yang demokratik.

"Ia (himpunan aman) merupakan antara teras kepada amalan sesebuah negara demokratik,"

"Justeru, sebarang usaha atau tindakan yang mengusir hak untuk berhimpun secara aman dan hak menyatakan pendirian politik rakyat Malaysia, adalah pertentangan dengan asas pembentukan negara Malaysia yang demokratik, bebas dan merdeka.

"Pencabulan ke atas hak ini dianggap sebagai mengkhianati asas penubuhan negara Malaysia yang merdeka," tegas beliau dalam satu kenyataan media pagi ini.

Bagaimanapun, katanya, KEADILAN menyambut baik kenyataan Menteri Dalam Negeri, Datuk Hishamuddin Hussein yang menyatakan kesediaan pihak polis untuk berbincang.

"KEADILAN menyatakan kesediaan untuk berbincang dengan pihak polis demi memastikan perhimpunan aman ini berjaya diteruskan dengan aman dan teratur," kata beliau.

Semalam, Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar mengesahkan telah mengarahkan Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh untuk mengadakan pertemuan dengan penganjur himpunan tersebut.

Dalam pada itu, Azmin menyeru semua anggota KEADILAN dan penyokong Pakatan Rakyat serta rakyat Malaysia yang cintakan keadilan dan kebenaran untuk turut serta pada hari keputusan perbicaraan Datuk Seri Anwar Ibrahim itu.

Berharap insiden keganasan semasa himpunan Bersih dan mahasiswa baru-baru ini tidak berulang, Azmin berkata, ia adalah peluang terbaik bagi pihak polis memulihkan imej dan mengembalikan keyakinan awam.

"KEADILAN turut menggesa pihak polis untuk memelihara keselamatan awam termasuk para demonstran dan rakyat keseluruhannya yang berhimpun di Kuala Lumpur," tegas beliau.

Anak Muda Kampung Nak Senang

0 ulasan
sumber :-

Anak Muda Kampung Nak Senang


Rapat Rakyat N.Sembilan 15 Jan 2012 di Gemas, N.Sembilan

Posted: 04 Jan 2012 11:51 PM PSTRAPAT RAKYAT
Ceramah Perdana dan Pelancaran Manifesto Pakatan Rakyat N.Sembilan.
Tarikh : 15 Jan 2012, Ahad
Masa : 8 mlm
Tempat : Dataran Rakyat, pekan Gemas, N.Sembilan (berhampiran pusat bowling Gemas)
Tetamu :
1. YB Dato Seri Anwar Ibrahim (tertakluk keputusan mahkamah 901)
2. Tuan Hj Mohamad Sabu (PAS)
3. YAB Lim Guan Eng (DAP)
4. Pimpinan Pakatan Rakyat Pusat/Negeri

Semua dijemput hadir

Ceramah Isu Felda 5 Jan 2012 di Jempol, N.Sembilan

Posted: 04 Jan 2012 07:32 PM PSTCERAMAH PERDANA
Pelancaran BANGKIT peringkat Negeri Sembilan & Isu pelupusan hutang peneroka Felda.
Tarikh: 5 Jan 2012, Khamis
Masa : 9 mlm
Tempat : Felda Raja Alias 4, Jempol, N.Sembilan (rumah Zul Kasma)
Penceramah :
1. Mazlan Aliman (Presiden ANAK)
2.YB Taufek Abd Ghani (PJ PAS NS)
3. Dr Rosli Yaakob (TPJ 1 PAS NS)
4. YB Ng Suee Lin ( Adun DAP Sekinchan)

Orang ramai dijemput hadir.

Sumber : http://pastampin.blogspot.com/

Lautan manusia membanjiri ceramah Anwar di Seremban

Posted: 04 Jan 2012 05:31 PM PST
Anwar Ibrahim by Bazuki
By Bazuki , Published January 5, 2012

Malaysia's opposition leader Anwar Ibrahim speaks during the "Free Anwar" rally in Seremban 70 km (43 miles) south of Kuala Lumpur January 4, 2012. Anwar believes his party could be strengthened if a court rules against him in a sodomy trial on Monday, with an economic showdown already threatening to damage the ruling coalition with polls expected this year. REUTERS/Bazuki Muhammad
http://fotowarung.net/?p=5232

January 4, 2012Terkini! Gambar Ceramah Anwar Ibrahim Di Seremban Malam Ini
http://kerabubersuara.blogspot.com/2012/01/terkini-gambar-ceramah-anwar-ibrahim-di.html

Thursday, January 05, 2012
Seremban rally sees DS Anwar still charismatic and in fighting mood

Ahead of a court verdict next Monday on a sodomy charge that may put the Opposition Leader behind bars for up to 20 years.

On a nationwide roadshow, the former Deputy Prime Minister spoke to the crowd of people last night with vigour, entertaining them with humourous anecdotes to show jarring differences in PR-led states like Selangor and Penang, where new welfare aid has been disbursed to the people, eg fre water in Selangor to poor households, contrasted with after some 50 years of neglect during Barisan Nasional rule.

Yes, he reported that the BN states like Sarawak with much timber and other natural resources are being robbed by corrupt BN and UMNO leaders and their cronies, even with ministers being offfered vast tracts of land.

He narrated a personal experience with then Sabah chief minister Kasitah Gadam trying to bribe him (Anwar was then DPM and Finance minister...) with land offer without his (Anwar's) asking.

Anwar also reported that when he accompanied daughter Nurul Izzah to enrol in engineering course at Petronas University in Tronoh, the university authoritioes waived Nurul's fees, saying she had been granted a scholarship.

But the then DPM said his daughter had NOT applied for any scholarship and insisted that his family from official pay could afford to pay, and rejected the scholarship offered. He said this trend of minsters and wellpaid high officials, from UMNO especially, abused the facilities like scholarships which should have been channelled to the poor and needy from the villages and kampong and urban slums.

On the impending Monday's court decision, Anwar in context recalled that Turkey offered a good example that it's people's power, and not the incumbent government, which would finally decide the fate of politicians facing court action and unjust imprisonment. Erdogan won his presidentcy contesting from within the four griim walls of a jail too.

Yes, Malaysians have in their hands the power to overthrow the BN government to ensure an improved judiciary and higher standards in all government deluivery systems.

Here follows an AFP report of the two-hour long event in front of the NS PKR Hq:

SEREMBAN, Malaysia: Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim said on Wednesday that his coalition will not disintegrate even if he is found guilty of sodomy charges and imprisoned after a verdict next week. Anwar was charged in 2008 with having sex with a male former aide.

A verdict in the long-running trial is set for Monday, and if found guilty, the 64-year-old politician faces up to 20 years in jail. Anwar has denied the charge, claiming it is a government plot to tarnish his image in this conservative Muslim-majority country and reverse his coalition's 2008 unprecedented poll gains.

Late Wednesday, Anwar told a gathering in central Negeri Sembilan state, near the capital Kuala Lumpur, that his three-party opposition alliance would not crumble without him. "Anwar in jail, Anwar out of jail... it doesn't matter.

The most important (thing) is people should overthrow UMNO," he said during his hour-long fiery speech, referring to the ruling United Malays National Organisation. Anwar's opposition alliance, led by his Parti Keadilan Rakyat, won an unprecedented one-third of parliamentary seats in the 2008 polls, stunning the Barisan Nasional government which has ruled for half a century. The sodomy charge surfaced shortly after the election.

Strolling on a small makeshift stage in a parking lot on Wednesday, Anwar said he was innocent and called on his supporters to "save our country" from government corruption and mismanagement. "I'm not guilty. I'm a victim of slander... There is no case if they follow the facts or the law," he said.

After his speech, the crowd greeted him with slogans like "Long live the people" and "Long live Anwar". "Everybody knows Anwar has not done anything wrong ever. (The government) is playing the same card, the same game," Izzat Haffiz, 21, a civil engineering student, told AFP. "We fight for democracy," he said.

"I feel very sad because our government... grabs all the freedoms we are supposed to have." The rally was part of a nationwide tour that began on Tuesday in the southern Johor state to raise support ahead of the verdict.

Anwar will visit six other states and Kuala Lumpur before a courthouse rally Monday. Anwar, a former deputy prime minister, already spent six years in jail on convictions of sodomy and corruption a decade ago after he had a fallout with his then boss, ex-prime minister Mahathir Mohamad.

The sodomy conviction was eventually overturned and he was released in 2004. Prime Minister Najib Razak is widely expected to call fresh general elections due in 2013 this year, hoping to regain a strong mandate with such vows that he will allow greater civil liberties. His Barisan Nasional coalition has ruled Malaysia since independence in 1957.

Malaysian Election Commission deputy chairman Wan Ahmad Wan Omar says even if convicted, Anwar was still eligible to run until he has exhausted all avenues of appeal. After that, anyone convicted to more than a year in jail or a fine of 2,000 ringgit ($635) will be barred from contesting elections for five years. - AFP/de

http://desiderata2000.blogspot.com/2012/01/seremban-rally-sees-ds-anwar-still.html

MOH...KITE LAWAN YEOP!!!

0 ulasan
sumber :-

MOH...KITE LAWAN YEOP!!!


Tengok nii..Waris Hanya Dapat "Set Pinggan Mangkuk"

Posted: 14 Sep 2011 09:15 AM PDT

Nasib baik Mat Sabu letupkan kisah Bukit Kepong nii..kalau tidak,sampai jadi rangka la waris anggota polis Bukit Kepong tak akan dapat satu sen pun daripada kerajaan UmnoBN yang tak pandang pun sebelah mata wira-wira ini,kecuali sekarang..apabila kerajaan UmnoBn Haprak ini terdesak untuk menggunakan waris-waris anggota polis Bukit Kepong untuk dijadikan bahan kepentingan politik hampass mereka.

Sumber: http://karatijau.blogspot.com/

Aminuddin Harun

0 ulasan
sumber :-

Aminuddin Harun


Rapat Rakyat N.Sembilan 15 Jan 2012 di Gemas, N.Sembilan

Posted: 04 Jan 2012 11:53 PM PSTRAPAT RAKYAT
Ceramah Perdana dan Pelancaran Manifesto Pakatan Rakyat N.Sembilan.
Tarikh : 15 Jan 2012, Ahad
Masa : 8 mlm
Tempat : Dataran Rakyat, pekan Gemas, N.Sembilan (berhampiran pusat bowling Gemas)
Tetamu :
1. YB Dato Seri Anwar Ibrahim (tertakluk keputusan mahkamah 901)
2. Tuan Hj Mohamad Sabu (PAS)
3. YAB Lim Guan Eng (DAP)
4. Pimpinan Pakatan Rakyat Pusat/Negeri

Semua dijemput hadir

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang