Pengikut

Nuffnang

Rabu, 8 September 2010

Suara Sri Andalas

0 ulasan
sumber :-

Suara Sri Andalas


Perutusan Hari Raya Aidilfitri Daripada Dr Xavier

Posted: 08 Sep 2010 11:17 PM PDT

Bersempena dengan 1 Syawal yang mulia ini, saya bagi pihak seisi keluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua Warga Selangor, Muslimin dan Muslimat serta rakyat Malaysia amnya, dengan harapan bahawa hari yang berkat ini akan mengeratkan lagi hubungan kita sesama insan.

Marilah kita semua meraikannya sebagai tanda kesyukuran di atas keharmonian yang telah terjalin di kalangan masyarakat Malaysia yang berbilang kaum dan anutan agama disamping untuk kita mengeratkan lagi silaturrahim dengan kunjung-mengunjungi antara satu sama lain.

Kita harus menaruh harapan bahawa bangsa Malaysia yang akan wujud suatu hari nanti akan berasaskan kepada perasaan saling percaya-mempercayai dan hormat-menghormati antara satu sama lain.

Kita perlu terus gigih berusaha ke arah kemakmuran, kebebasan dan peluang serta hak saksama bagi setiap rakyat Malaysia.

Bagi mereka yang merancang memandu untuk balik kampung, saya berharap mereka akan memandu dengan cermat dan berhati-hati dan saya mendoakan agar mereka sampai ke destinasi masing-masing dengan selamat.

Selamat Hari Raya Aidil Fitri... Maaf Zahir Batin.

Pesalah Trafik Dicadang Ditahan

Posted: 07 Sep 2010 03:30 AM PDT

Pendekatan yang dilakukan untuk mengawal kadar kemalangan jalan raya sewaktu musim perayaan khususnya Hari Raya Aidilfitri perlu diberikan suntikan segar bagi mendidik pengguna jalan raya  supaya lebih berhati-hati dan berhemah.

Menurut kajian yang telah dijalankan oleh Institut Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS), saban tahun negara telah kerugian sebanyak RM 9 bilion akibat kemalangan jalan raya.

Malah kes kemalangan maut semakin meningkat dari tahun ke tahun. Menurut kajian itu lagi, jumlah kematian maut akibat nahas jalan raya tahun 2009 adalah sebanyak 6,745 kes. Kesannya, negara kehilangan sumber modal insan yang begitu besar akibat kematian di jalan raya.

Walaupun pelbagai kempen yang dilakukan seperti Ops Sikap, namun kempen tersebut tidak menunjukkan kesan yang signifikan dalam mengurangkan kes kemalangan.

Kaedah yang diambil oleh pihak penguatkuasa dalam menangani pesalah trafik adalah bersifat menghukum. Ternyata, saman yang dikenakan kepada pesalah trafik tidak mampu menyedarkan mereka untuk mematuhi undang-undang.

Tambahan pula, undang-undangan penguatkuasaan bagi mengawal kesalahan trafik bersifat orientasi wang (money oriented).  Ada dikalangan pesalah trafik sanggup membayar saman tanpa merasa insaf.

Justeru, saya berpendapat perlu ada satu pendekatan yang harmoni serta menyeluruh  dalam mendidik pengguna jalan raya.

Saya mencadangkan agar pesalah trafik seperti memandu melebihi had maksimum ditahan lalu diberikan kaunseling seterusnya tidak dibenarkan meneruskan perjalanan untuk tempoh 2 hingga 4 jam.

Ini kerana kebiasaan pemandu yang memandu secara laju dan berbahaya ingin sampai ke destinasi dengan masa yang singkat tanpa mengira soal keselamatan.

Sebagai contoh, pemandu yang memandu laju di Lebuhraya Nilai, ditahan selama 2 jam di kawasan rehat dan rawat (R&R) Seremban.

Dengan cara ini, ia dapat memberi pengajaran besar  kepada pengguna jalan raya agar memandu secara selamat dan tidak terburu-buru.

Selamat memandu dan salam Hari Raya Aidilfitri.


YB DR HJ YAAKOB BIN SAPARI

Zulkifli Noordin

0 ulasan
sumber :-

Zulkifli Noordin


BILA AZAN BERKUMANDANG

Posted: 08 Sep 2010 07:59 AM PDT

Salam 2 all.

Saya menerima email ini dari sahabat saya Tuan Haji Mohd. Noor yang saya ingin kongsi bersama, moga-moga ianya memberi menafaat kepada kita semua insyallah.

"Saya ada satu epal, anda ada satu epal. Kita tukar epal, anda ada satu dan saya tetap ada satu. Jika anda ada satu ilmu dan saya ada satu ilmu, kemudian kita tukar ilmu tersebut, anda ada dua ilmu dan saya ada dua ilmu...Allahu Akbar!!".

ADAB MENDENGAR AZAN

Kematian itu pasti menjelma. Hanya masa dan waktunya yang tidak kita ketahui. Cuba kita amati. Mengapa kebanyakan orang yg nazak, hampir ajal tidak dapat berkata apa-apa.. Lidahnya kelu, keras. Dan hanya mimik mukanya yang menahan kesakitan 'sakaratul maut'.

Diriwayatkan sebuah hadis yg bermaksud: 'Hendaklah kamu mendiamkan diri ketika azan, jika tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya'. Ini jelas menunjukkan, kita disarankan agar mendiamkan diri, jangan berkata apa-apa pun semasa azan berkumandang.

Sebagai orang beragama Islam kita wajib menghormati azan. Banyak fadhilatnya. Jika lagu kebangsaan kita diajar agar berdiri tegak dan diamkan diri. Mengapa ketika azan kita tidak boleh mendiamkan diri? Lantas sesiapa yang berkata-kata ketika azan, Allah akan kelukan lidahnya ketika nazak.

Kita takut dengan kelunya lidah kita semasa ajal hampir tiba maka kita tidak dapat mengucap kalimah 'Lailahaillallah' yang mana sesiapa yang dapat mengucapkan kalimah ini ketika nyawanya akan dicabut Allah dgn izinNya menjanjikan syurga untuk mereka. Dari itu marilah kita sama-sama menghormati azan dan mohon kepada Allah supaya lidah ini tidak kelu semasa nyawa kita sedang dicabut.

'Ya Allah! Anugerahkanlah kematian kami dengan kematianyang baik lagi mulia, lancarkan lidah kami mengucap kalimah 'Lailahaillallah' semasa sakaratul maut menghampiri kami.. Amin... amin.. amin yarobbala'lamin'.

Sekian buat renungan kita bersama dibulan Ramadhan al mubarak ini.

Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Rabu
29 Ramadhan 1431
08 Sept 2010

SIASAT SEGERA!

Posted: 08 Sep 2010 05:20 AM PDT

Salam 2 all.

Saya khuatir membaca kenyataan YBhg Tan Sri Musa Hassan, Ketua Polis Negara yang dijadualkan bersara Ahad ini. Pendedahan beliau mengenai adanya "campurtangan pihak ketiga" dalam urusan kepolisian negara adalah sesuatu yang tidak boleh dipandang ringan.

Apa yang lebih mengejutkan ialah pendedahan beliau menyebut antara pihak ketiga tersebut adalah Kementerian Dalam Negeri sendiri!! Saya meminta YBhg Tan Sri KPN supaya menamakan siapakah pihak-pihak ketiga yang beliau maksudkan itu dan apakah jenis campurtangan yang membabitkan pihak ketiga tersebut?

Saya sendiri semasa mengendalikan beberapa kes habeas corpus khususnya membabitkan mereka yang dikenakan tahanan daerah (buang daerah) pernah dimaklum bagaimana beberapa "runner" dan "balaci" yang menjalankan kegiatan bagi pihak-pihak tertentu kononnya untuk mendapatkan pembebasan mereka yang ditahan ini. Malahan dikalangan mereka yang biasa mengendalikan kes-kes habeas corpus pasti akan mendengar cerita bagaimana Orang-Orang Kena Tahan ini boleh mendapatkan pelepasan dengan membayar kepada "runner-runner" dan "balaci-balaci" ini, konon ceritanya untuk dibayar kepada "pihak atasan tertentu". Kekadang jumlahnya mencecah sampai RM25,000-00 seorang!! Itu cerita tahun 1980an dan 1990an. Agaknya jumlahnya berapa lah sekarang ini!!

Saya sendiri tidak tahu samada perkara ini benar-benar berlaku atau tidak, kerana mereka yang terlibat akan membuat deal terus dengan pihak berkenaan tanpa melalui peguam. Yang kita tahu bila pergi ke Mahkamah, kadang-kadang dokumen yang difailkan tak cukup atau cacat, atau Afidavit yang difailkan tidak memenuhi kehendak perundangan, dan kerap juga kes-kes habeas corpus ini dimenangi atas-atas sebab teknikal sahaja! Samada kesilapan teknikal itu disengajakan oleh pihak berkenaan atau tidak, atau kerana bayaran yang telah dibuat atau tidak, itu saya tidak dapat nak sahihkan. Apa yang saya tahu, pernah klien saya memberitahu saya "semua sudah setel bos"!

Apa pun, saya berpendapat pendedahan yang dibuat oleh YBhg Tan Sri KPN adalah sangat serius kerana ianya dibuat oleh orang nombor satu PDRM sendiri, oleh itu ianya wajib disiasat. Seingat saya sudah beberapa kali beliau menyebut isu ini secara terbuka. Saya berharap isu ini tidak disapu kebawah karpet, dinafikan dengan kenyataan sahaja! Sebaliknya tindakan yang lebih konkrit dan berintegriti perlu diambil demi menjaga nama baik dan integriti pasukan PDRM yang telah banyak berjasa kepada negara.

Adios amigos.

Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Rabu
29 Ramadhan 1431
08 Sept 2010

SALAM 'EID

Posted: 08 Sep 2010 02:57 AM PDT


SALAM 'EIDUL FITRI 1431 HIJRAH

&

TAQOBBALALLAH MINKUM


SEMOGA SEGALA 'AMAL


DITERIMA ALLAH HENDAKNYA


MA'AF ZAHIR & BATIN


Daripada


ZULKIFLI BIN NOORDIN

EIDUL TAQWA

Posted: 07 Sep 2010 11:36 PM PDT

Letihnya pose...lagi sehari je yop insyallah!!

Salam 2 all.

Hari ni Rabu 29 Ramadhan 1431 (bersamaan 08.09.2010). Kalau takde aral, insyallah Ramadhan tinggal sehari sahaja lagi. Insyallah Jumaat kita menyambut 'eidulfitri.

Dalam kelam kabut kita membuat persiapan menyambut 'eidulfitri, dan mengharungi kesesakan trafik dalam perjalanan balik ke kampung, jom kita imbas kembali 'ibadah puasa yang kita lalui tahun 1431 hijrah ini.

Apa yang penting, kita perlu mengukur apakah kita sudah mencapai matlamat 'ibadah puasa itu sendiri. Selain daripada berlapar dahaga, selain daripada kehilangan beberapa kilo berat kita, selain daripada keletihan yang di alami, selain daripada turunnya kadar kolestrol, selain daripada berkurangannya kadar nikotin tembakau dalam peparu kita..selain daripada itu semua, apakah yang telah kita capai?

Sebab itu kita perlu tahu apakah tujuan dan matlamat 'ibadah puasa. ALLAH berfirman dalam surah Al Baqarah: 183, "diwajibkan keatas kamu (umat Islam) berpuasa sebagaimana yang diwajibkan keatas umat terdahulu, semoga kamu beroleh ketaqwaan".

Yup, matlamat puasa yang difirmankan ALLAH ialah beroleh taqwa. Dan bagaimana kita mahu mengukur kita sudah mencapai taqwa itu. Dimana hendak dicari taqwa itu. Sekali lagi ALLAH berfirman dalam surah Al Baqarah: 2, "inilah kitab (Al Quran) yang tidak ada sedikit pun keraguan padanya, menjadi petunjuk menuju ketaqwaan".

Bermakna pencapaian taqwa itu adalah menjalani kehidupan dengan berpandukan Al Quran. Sebab itulah ALLAH berfirman dalam surah Al Baqarah: 185, "dan dibulan Ramadhan itu diturunkan Al Quran sebagai petunjuk bagi manusia, berserta keterangan jelas didalamnya, supaya ia menjadi pembeza (bagi kamu)".

Bermakna dengan menjalani kehidupan berdasarkan petunjuk Al Quran, kita akan dapat membezakan diantara yang halal & haram, dosa & pahala, adil & zalim, benar & palsu, hak & batil. Ringkasnya, kita akan dapat membezakan mana satu cara hidup Islam, dan yang mana kufur.

Sebab itu dipenghujung Ramadhan ini, saya menyeru diri saya dan saudara/i semua, kembalilah kepada kehidupan mengikut Al Quran (& sunnah Rasulullah saw). Insyallah kita akan dapat mencapai darjat ketaqwaan tersebut.

Dan kita berdoa kepada ALLAH, agar menerima 'ibadah puasa kita termasuk segala rempahratus yang bersamanya termasuk tarawih, tadarus, qiamulail, sedekah , umrah dan lain-lain. Dan kita mohon kepada ALLAH supaya mengampunkan segala kelemahan dan kekurangan yang ada, samada yang kecil atau besar, yang kita ketahui atau tidak.

Dan kita berdoa kepada ALLAH mnesyukuri ni'mat dapat menjalani 'ibadah puasa tahun 1431 ini, dan kita berdoa moga ALLAH mnegurniakan kita ni'mat mengerjakan 'ibadah puasa ditahun-tahun akan datang.

Seperkara yang ingin saya peringatkan diri saya dan saudara/i semua, apabila menyambut 'eidulfitri nanti, selain mengucapkan salam raya kepada rakan dan tamu, jangan lupa ucapkan "taqobalallah minkum", iaitu suatu doa yang diamal Nabi diucapkan kepada sahabat dan tamu, dengan maksud semoga ALLAH menerima segala 'amal kamu (dibulan Ramadhan itu). Dan yang menerima doa itu jawablah, "minna waminkum taqobbal ya kareem" (semoga ALLAH menerima 'amal kamu juga.

Saya ambil peluang ini memohon kemaafan atas sebarang kesilapan dan kekurangan yang saya lakukan, samada sengaja ataupun tidak, samada kecil dan yang besar, samada yang saya ketahui ataupun tidak.

Semoga selamat dalam perjalanan masing-masing pulang ke kampung. Bak kata hadis Melayu, biarlah kepulangan kita dira'ikan, bukan diratapi!!

2 all of you out there, salam 'eidul fitri & taqobbalallah minkum.

Adios amigos, grasias senor & senorita.

Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Rabu
29 Ramadhan 1431
08 Sept 2010

Anwar Ibrahim

0 ulasan
sumber :-

Anwar Ibrahim


ISA Diguna Tatkala Penguasa Gagal Berhujah

Posted: 08 Sep 2010 04:34 AM PDT

Utusan Malaysia hari ini mendesak pemerintah menahan kalangan yang mempertikai peruntukan Perlembagaan termasuk Perkara 153.

Siapa yang mempertikai peruntukan tersebut? Ini yang sengaja dijaja oleh pimpinan UMNO buat mengalih pandangan rakyat terhadap kezaliman dan rasuah yang dilakukan.

Generasi muda mempersoal tafsiran peruntukan yang lebih digunakan buat memperkaya segelintir keluarga dan kroni pemimpin UMNO. Majoriti Melayu dan Bumiputera masih kekal miskin dan terpinggir.

Malah pemimpin UMNO belum menjawab ke manakah dana RM52 bilion yang diperolehi melalui Perkara 153 dan DEB – jumlah yang dikaut keluarga dan kroni berbanding menafaat jutaan Melayu-Bumiputera.

Utusan Malaysia tak mampu meneruskan wacana segar. Yang terpapar adalah ugutan dan fitnah; meremehkan keupayaan Melayu berbahas dan berwacana nasib mereka secara terang dan berani.

Terlalu banyak pekung rasuah dan penyelewengan yang mahu diselindung dari rakyat; terutama Melayu dan Bumiputera. Yang ketara ialah keangkuhan kuasa dan kedangkalan ilmu hingga membatasi perbahasan dan hanya berselindung di sebalik undang-undang zalim.

ANWAR IBRAHIM

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

MEDIA STATEMENT: Jawatankuasa Pemilihan Pusat on Party Elections 2010

Posted: 07 Sep 2010 09:13 PM PDT

Press Statement by JPP – 8th September 2010

Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) was set up by the Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) to oversee the party elections 2010 as a result of a change in its Constitution where members choose all levels of KEADILAN leadership through direct "one man one vote" election system.

This very fundamental reform within the party is unprecedented and challenging as all its members now have the opportunity and responsibility to exercise their individual rights to have their choice of leadership by voting in good and effective leaders.

One of the first major preparation especially for a relatively young political party is to put into position a Code of Conduct for the party, which also include the code of conduct specifically for the party elections – including the dos and don’ts. Rules to govern all election processes, including the nomination of candidates had been prepared and so have training of election observers. Information on the election is being made available at the KEADILAN official web-site.

Creating the right environment for this direct election is based on the following principles:

· free and fair election

· level playing field

· party interest before self

· no money politics

· transparent processes

· exercising responsibility and accountability by all members

The nomination process for Cabang leadership is underway while the "heat" is on for the nomination and election of the Party’s National Leadership thus resulting in the JPP stepping in to reiterate the more obvious dos and don’t.

1. Allegations of money politics and smearing campaigns must be reported to the JPP. The practice of money politics is a very serious offence and if proven may lead to suspension from participating in the election process.

2. Statements made by candidates to solicit support must not undermind party image or cause disservice to the party, upholding party interest before self.

3. Individuals or group supporters cannot hold their media conferences or meetings at the party headquarters for campaign purposes. It was unfortunate that the press conference held to announce some MPs support for Azmin Ali was done in the party HQ without the HQ management’s knowledge.

All complaints should be directed to the JPP at KEADILAN HQ instead of airing them in the media, including personal blogs. It will not be in the interest of KEADILAN if dirty linen is washed in the public domain.

Dr Molly Cheah
Ketua, Jawatankuasa Pemilihan Pusat
Parti Keadilan Rakyat

Angkatan Muda Keadilan Gelang Patah, Johor Darulta'zim

0 ulasan
sumber :-

Angkatan Muda Keadilan Gelang Patah, Johor Darulta'zim


Posted: 08 Sep 2010 04:21 PM PDT

Wee Choo Keong

0 ulasan
sumber :-

Wee Choo Keong


Selamat Hari Raya Aidilfitri … Maaf Zahir Batin

Posted: 08 Sep 2010 10:34 AM PDT

Kepada seluruh sahabat-sahabat yang beragama Islam, selamat berhariraya, semoga kedatangan Syawal di sambut dengan penuh kegembiraan … dan untuk rakan-rakan yang lain, selamat bercuti bersama keluarga dan rakan-rakan sambil kunjung mengunjungi. Berhati-hati lah di jalan raya! Tagged: Selamat Hari Raya Aidilfitrii

Danau Kota pasar malam: the PM’s office has ‘spoken’ …

Posted: 08 Sep 2010 03:42 AM PDT

… and residents including Jack Quah should be happy to see its relocation in due course! Wangsa Maju thank the Prime Minister, YAB Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak, for responding on behalf of the residents in Danau Kota on the above matter, in response to our letter to Tuan Pengarah of Jabatan Pengurusan Pembangunan [...]

Wee Choo Keong

0 ulasan
sumber :-

Wee Choo Keong


Selamat Hari Raya Aidilfitri … Maaf Zahir Batin

Posted: 08 Sep 2010 10:34 AM PDT

Kepada seluruh sahabat-sahabat yang beragama Islam, selamat berhariraya, semoga kedatangan Syawal di sambut dengan penuh kegembiraan … dan untuk rakan-rakan yang lain, selamat bercuti bersama keluarga dan rakan-rakan sambil kunjung mengunjungi. Berhati-hati lah di jalan raya! Tagged: Selamat Hari Raya Aidilfitrii

Danau Kota pasar malam: the PM’s office has ‘spoken’ …

Posted: 08 Sep 2010 03:42 AM PDT

… and residents including Jack Quah should be happy to see its relocation in due course! Wangsa Maju thank the Prime Minister, YAB Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak, for responding on behalf of the residents in Danau Kota on the above matter, in response to our letter to Tuan Pengarah of Jabatan Pengurusan Pembangunan [...]

AMK Shah Alam

0 ulasan
sumber :-

AMK Shah Alam


Tergelak lah sebelum Tergelak Di Wajibkan memohon Permit

Posted: 08 Sep 2010 01:57 AM PDT

Mahafiraun Kelentong MELAYU Sempena Aidilfitri

Posted: 07 Sep 2010 09:34 PM PDT

PKR PENGKALAN HULU

0 ulasan
sumber :-

PKR PENGKALAN HULU


“SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN”.

Posted: 08 Sep 2010 06:36 AM PDT

Semoga dengan kehadiran Syawal yang mulia ini, dapatlah kita mengeratkan lagi tali silaturrahim antara kita untuk sentiasa berkerjasama dalam memperjuangkan matlamat parti.

Semoga kita lebih beristiqamah dalam perjuangan ini dan senantiasa konsisten dalam apa juga bentuk tindakan dalam memperjuangkan nasib rakyat untuk membebaskan negara kita dari kepimpinan yang korup dan penyalahgunaan kuasa.


Akhir kata sekali lagi ucapan Salam Syawal dan Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir dan Batin.

Dari

PKR Pengkalan Hulu

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN

0 ulasan
sumber :-

MOH...KITE LAWAN YEOP!!!

0 ulasan
sumber :-

MOH...KITE LAWAN YEOP!!!


Selamat Hari Raya Aidilfitri

Posted: 08 Sep 2010 06:00 AM PDT

Assalamualaikum. Hari Jumaat adalah hari yang sangat dinanti-nantikan oleh semua umat islam di Malaysia. Ianya adalah hari perayaan utama bagi umat islam iaitu perayaan Hari Raya Aidilfitri yang disambut pada 1 Syawal tahun Hijrah setiap tahun. Hari Raya Aidilfitri juga kadang-kadang dipanggil dengan nama Hari Raya Puasa dan juga Hari Lebaran.

Hari Raya Aidilfitri adalah disambut oleh semua umat islam diseluruh dunia tidak kira apa bangsa sekalipun. Hari Raya Aidilfitri disambut kerana kejayaan kita umat islam setelah sebulan berpuasa menundukkan hawa nafsu di bulan Ramadhan. Hari Raya Aidilfitri hendaklah disambut dengan penuh syukur kepada Allah atas segala nikmat yang diberikan olehNya kepada kita.

Di negara kita Malaysia, Hari Raya Aidilfitri memang disambut dengan begitu meriah sekali setiap tahun. Anda boleh lihat sendiri di mana-mana tempat sudah merasai suasana Hari Raya Aidilfitri ni. Di pusat membeli belah meriah sekali dengan jualan Hari Raya yang murah-murah dan di hiasi dengan perhiasan yang cantik-cantik. Ianya sudah pasti menjadi tempat tumpuan orang ramai setiap kali menjelang sambutan Hari Raya Aidilfitri.

Menjelang ketibaan Hari Raya Aidilfitri ramai warga kota dan anak-anak muda yang berada diperantauan akan mula pulang ke kampung halaman masing-masing. Maka jalan raya akan mula sesak dipenuhi dengan begitu banyak kenderaan yang sedang menuju ke destinasi masing-masing untuk pulang beraya. Kepada yang baru nak memulakan perjalanan balik kampung berhati-hati dijalan raya ya. Semoga selamat sampai ke destinasi masing-masing.

Antara amalan yang biasanya dilakukan pada Hari Raya Aidilfitri adalah amalan berziarah dan kunjung mengunjung. Mereka akan berkunjung ke rumah sanak saudara dan sahabat handai. Mereka akan saling bermaaf-maafan dan melupakan kesilapan yang telah lalu. Pada asasnya, Hari Raya Aidilfitri adalah hari untuk kita bergembira, bermaaf-maafan dan hari untuk mengeratkan tali persaudaraan di kalangan umat Islam di samping meraikan kejayaan beribadah kepada Allah.

Setiap kali sambutan Hari Raya Aidilfitri memang meriah dengan pelbagai jenis juadah makanan hari raya. Antara juadah makanan yang paling popular pada setiap kali sambutan hari raya ada ketupat, lemang, rendang dan banyak lagi kuih raya yang lain. Senang cerita setiap kali kita berkunjung ke mana-mana rumah terbuka maka bila balik perut akan penuh dengan makanan. Kadang-kadang tak larat nak makan banyak-banyak ni.

Hanya setakat ini saja artikel ringkas dari pkr gerik sempena Hari Raya Aidilfitri yang bakal berkunjung tiba pada hari jumaat ini. Sekiranya anda ingin berkongsi perkara menarik lain berkenaan Hari Raya Aidilfitri boleh la tulis diruangan komen. Ataupun nak cerita pengalaman anda menyambut hari raya pun boleh juga. Jadi, dikesempatan ini pkr gerik ingin mengucapkan selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua. Maaf zahir dan batin andainya ada salah dan silap harap dimaafkan. Semoga Hari Raya kali ini memberikan 1001 kebahagiaan kepada kita semua. InsyaAllah.

Parti KeADILan Rakyat, Gopeng * 务边人民公正党

0 ulasan
sumber :-

Parti KeADILan Rakyat, Gopeng * 务边人民公正党


Anwar Yakin Rakyat Sabah Sarawak Akan Kepalai Perubahan

Posted: 07 Sep 2010 11:13 PM PDT

Dari TV Selangor Pakatan Rakyat berjaya menggugat deposit undi Barisan Nasional di Sabah dan Sarawak, dan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yakin rakyat Malaysia Timur akan mengepalai barisan mengubah sejarah negara. Bercakap kepada lebih 500 warga Sabah, Sarawak dan Labuan yang memeriahkan Pesta Borneo di Kompleks Sukan PKNS Petaling Jaya semalam, Anwar berkata keyakinan [...]

MEDIA STATEMENT: Jawatankuasa Pemilihan Pusat on Party Elections 2010

Posted: 07 Sep 2010 11:12 PM PDT

Press Statement by JPP – 8th September 2010 Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) was set up by the Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) to oversee the party elections 2010 as a result of a change in its Constitution where members choose all levels of KEADILAN leadership through direct "one man one vote" election system. This very fundamental [...]

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang