Pengikut

Nuffnang

Isnin, 6 April 2015

N37 Batu Maung

0 ulasan
sumber :-

N37 Batu Maung


Takziah Buat Dato Anwar

Posted: 06 Apr 2015 02:15 AM PDT


 


 


      Datuk Ibrahim Abdul Rahman,merupakan bapa kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim meninggal dunia   pada 1.45 pagi tadi di Hospital Serdang, Selangor.
      Datuk Seri Anwar yang sedang menjalani hukuman penjara, dibenarkan pihak berkuasa melawat dan menghadiri pengebumian bapanya selepas solat Zohor tadi.
Menulis di laman Facebooknya, isteri Datuk Seri Anwar, Wan Azizah berkata ini adalah satu lagi ujian  bagi suaminya kerana semasa kali pertama dipenjarakan, Datuk Seri Anwar kematian ibunya. 
Allahyarham Datuk Ibrahim Abdul Rahman, 96 tahun, pernah menjadi Anggota Parlimen UMNO dari tahun 1959 hingga 1969.
   Mereka yang melawat termasuk Menteri Ehwal  Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad serta isterinya.
Kehadiran Dr Mahathir agak mengejutkan ramai orang. Namun isteri beliau, Dr Siti Hasmah berkata mereka sudah lama mengenali Allahyarham Datuk Ibrahim, sejak sebelum Datuk Seri Anwar berkahwin dengan Wan Azizah.


AMK Shah Alam

0 ulasan
sumber :-

AMK Shah Alam


save vivekananda ashram brickfields

Posted: 06 Apr 2015 10:18 AM PDT

Posted: 06 Apr 2015 08:10 AM PDT

BULETIN RAKYAT

0 ulasan
sumber :-

BULETIN RAKYAT


BERITA KELIRU... ROBERT TAN HUAT SEANG DAN TAN CHUNG MENG

Posted: 05 Apr 2015 06:37 PM PDT

Terdapat beberapa kesalahan dan kekeliruan yang berlaku berkenaan dengan nahas helikopter yang telah menyebabkan enam orang terbunuh semalam. 

Pertama ialah Robert Tan. Maklumat yang beredar semalam menyatakan mangsa ialah Pengasas IGB Corp Bhd, Datuk Seri Robert Tan Chung Meng. Sebenarnya bukan.

Menurut bekas Naib Presiden MCA, Datuk Donald Lim Siang Chai bahawa itu (yang terkorban) bukan Robert Tan Chung Meng yang kini masih hidup dan berada di Australia.


Yang menjadi mangsa nahas semalam ialah seorang ahli perniagaan Kedah, Datuk Robert Tan Huat Seang yang merupakan seorang ketua pegawai eksekutif SP Baiduri Sdn Bhd.

Yang kedua ialah pembantu juruterbang yang dikenali sebagai Aidana Baizieva. Foto yang banyak beradar semalam sebenarnya bukan foto beliau tetapi foto milik Dzuriasikim Dzulkefli.

Dzuriasikim berkata beliau mengetahui mengenai identiti foto yang salah pada kira-kira 7:00 malam tadi apabila beliau menerima panggilan dan mesej daripada rakan-rakan dan keluarga yang bertanya.

"Mereka memberitahu saya gambar saya dengan Cliff telah tersalah anggap dan bahawa ia telah menjadi viral pada beberapa laman rangkaian sosial dan kumpulan Whatsapp" katanya.


Sekarang siapa sebenarnya Aidana Baizieva?

Seorang jurucakap Hospital Kuala Lumpur (HKL) petang tadi memaklumkan, mayat mangsa terakhir nahas berkenaan belum dituntut kerana identitinya belum dapat dipastikan.

"Kami sedang berusaha mendapatkan pihak berkuasa untuk mengesan dokumen pengenalan mangsa," kata jurucakap berkenaan yang enggan namanya disiarkan.

Dalam pada itu Kapten Clifford William Fournier yang menerbangkan helikopter berkenaan didapati aktif menggunakan laman sosial Facebook, dengan posting terakhir beliau ialah kira-kira sejam sebelum maut dalam nahas berkenaan.

Bagaimanapun carian nama Aidana Baizieva di laman sosial itu tidak membuahkan sebarang hasil.


Ada yang menyatakan bahawa beliau ialah seorang jurnalis dari Kazakhstan yang nama sebenarnya ialah Aidana Karabasova yang fotonya seperti di atas. Tetapi Jurucakap Kedutaan Kazakhstan telah menafikan pembantu juruterbang Aidana Baizieva rakyatnya sebaliknya mengesahkan mangsa dari Kyrgyzstan.

Helikopter yang terhempas, AS 3655N2 Dauphin (9M-1GB) disewa dari sebuah syarikat swasta Chempaka Avition, yang dimiliki oleh juruterbang yang terbunuh, Kapten Cliff Fournier.

Carian terhadap syarikat berkenaan di internet tidak dapat ditemui dan oleh itu tidak dapat dibubungi untuk mengesahkan maklumat mengenai siapa sebenarnya Aidana Baizieva. Justeru siapa sebenarnya Aidana Baizieva masih misteri dan belum terungkap.

Ketiga ialah pengawal peribadi Tan Sri Dr Jamaluddin Jarjis iaitu Mohd Razkan Seran, pengawal peribadi Datuk Jamaluddin Jarjis yang turut terbunuh. Namanya sebelum ini jarang kedengaran.

Sabariah Jili,69, menunjukkan gambar anak bongsunya, arwah Razkan Seran yang terkorban dalam nahas helikopter terhempas di Kampung Sungai Pening, Semenyih ketika ditemui di kediamannya di Tuaran, Ahad. -mstar

Beliau berasal dari Tuaran Sabah.

Menurut sepupunya, Marnis Sijan, isteri dan dua anak Razkan yang berusia dua serta enam tahun berada di HKL untuk menuntut jenazah Razkan.

Marnis berkata, sudah 10 tahun Razkan bertugas sebagai pengawal peribadi. 

MEDIA Rakyat MALAYSIA

0 ulasan
sumber :-

MEDIA Rakyat MALAYSIA


RAMAI KELIRU DGN MANGSA SEBENAR HELIKOPTER SEMALAM

Posted: 05 Apr 2015 06:39 PM PDT

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang