Pengikut

Nuffnang

Jumaat, 8 Mac 2013

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang

sumber :-

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang


An Interview with Sivarasa by The Nut Graph

Posted: 08 Mar 2013 10:32 PM PST

Poem by a voter - Frank Chin

Posted: 08 Mar 2013 06:44 PM PST

WE ARE READY

March 8, 2013 is the end of BN’s term in power
Yet unknown is the date of the next election
The whole nation is now asking the BN in wonder
“Are you not ready for the General Election?”

In the political divide, it’s clear BN is far from ready
Torn apart by its internal conflict for power
Torn apart by its corrupt practices in the country
It is fast losing ground and the weakest ever.

On the other side, it’s clear PR is prepared and ready
United by bitter lessons in struggle for power
United by ideals to save and to prosper the country
It is fast gaining ground and the strongest ever.

The time has come for the 13th General Election
The people roared before the PR leaders
“We are ready ! We are ready for the election !”
Will Putrajaya see a change of leaders ?

Kenyataan Akhbar Bapa Saiful Bukhari

Posted: 08 Mar 2013 06:34 PM PST

KENYATAAN AKHBAR OLEH AZLAN MOHD LAZIM BAPA KEPADA
SAIFUL BUKHARI BIN AZLAN PADA 8 MAC.2013 DI KUALA LUMPUR

Assalamualaikum wmth dan Salam Sejahtera.

Dengan nama Allah Yang Maha Besar lagi Maha Berkuasa.

Saya Azlan Mohd Lazim sesungguhnya percaya anak saya Saiful Bukhari telah dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu yang tidak bertanggung jawab termasuk Khairil Annas Jusoh, Pegawai Khas kepada Perdana Menteri. Mereka inilah merupakan dalang kepada semua FITNAH LIWAT yang dilakukan terhadap YB Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang melibatkan anak saya.

Saya amat kesal atas segala fitnah yang telah dilemparkan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang membabitkan anak saya Saiful Bukhari.

Malah anak saya lansung tidak pernah menceritakan tentang kejadian dan pertuduhan tersebut kepada saya. Saya mengetahui hal anak saya terlibat dan dituduh cuma melalui akhbar milik kerajaan. Saya tidak pernah dihubungi oleh mana-mana pihak bagi mendapat keterangan dari saya sebagai bapa dari awal hingga tamat perbicaraan.

Semua kenyataan-kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh anak saya dan saya sendiri telah dirancang dan diskripkan oleh peguam Zamri Idrus bersama dengan Khairil Annas Jusoh.

Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak bersalah dan telah menjadi mangsa fitnah ini.

Saya ingin menyatakan walaupun pada ketika perbicaraan berjalan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim, saya sentiasa dilihat berdamping dan bersama dengan anak saya, yang sebenarnya saya lakukan ini semata-mata kerana kasih seorang ayah yang memberi sokongan moral kepada anaknya yang sudah tidak beribu. Saya sememangnya tidak percaya kepada dakwaan-dakwaan yang dikenakan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dengan ini saya  memohon maaf kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan famili beliau. Beliau dan familinya telah banyak menderita dan sangsara akibat fitnah ini.

Saya lakukan pendedahan ini kerana setelah sekian lama saya mengumpul maklumat-maklumat samaada semasa dalam perbicaraan mahupun yang dikirim kepada saya oleh orang ramai, saya dapati kebenaran mula terserlah dan jelas kelihatan. Pihak pemerintah langsung tidak pernah menemui saya untuk berbincang kes ini apatah lagi mahu bertanya pendapat saya. Segalanya dirancang dengan bagitu rapi oleh Khairil Annas Jusoh. Ianya dilakukan dengan bagitu terancang sekali.

Sebagai seorang Melayu dan Islam, saya mula sedar akan perancangan jahat ini. Saya tidak mahu terus bersekongkol dengan fitnah jahat ini. Saya mahu rakyat yang cintakan negara ini tahu akan niat jahat mereka.

Jika niat jahat ini berterusan, bukan sahaja umat Melayu dan Islam hancur tetapi negara musnah. Saya tidak sanggup melihat ini terjadi. Saya mengambil keputusan untuk bersama Datuk Seri Anwar Ibrahim, Pakatan Rakyat dan Rakyat Malaysia yang dahagakan kemakmuran dan keamanan bercakap benar dan menentang kejahatan ini.

Saya merayu kepada seluruh rakyat negara ini untuk tidak mempercayaai fitnah ini dan marilah kita sama-sama bangun, bersatu menentang kezaliman ini dan bekerja keras agar kebenaran akan muncul. Marilah kita sama-sama berdoa agar Allah merestui perjuangan ini.

Marilah kita juga dokan agar Allah menangkan perjuangan mulia Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat untuk mengambil alih pemerintahan negara dalam Pilihan Raya ke 13 nanti.

Sekian. Wasalam.

Yang benar,

..................................
AZLAN MOHD LAZIM
(530809-06-5385)

0 ulasan:

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang