Pengikut

Nuffnang

Rabu, 18 Januari 2012

The Spirit of Lubok Kawah/Semangat Lubok Kawah

0 ulasan
sumber :-

The Spirit of Lubok Kawah/Semangat Lubok Kawah


UMNO hanya ada "Rasuah" dan "Fitnah" sahaja untuk mengikat rakyat

Posted: 18 Jan 2012 03:59 PM PST

Apa yang dibongkarkan oleh Tan Sri Kadir Sheikh Fadhir, bekas Menteri UMNO/BN, bukanlah perkara baru; semua orang tahu bahawa kerja UMNO bagi menghadapi Pilihanraya adalah menjalankan kegiatan rasuah, semua rakyat tahu kerana merekalah yang menerima habuan rasuah itu.

Awal-awal dulu memang terkenal perbuatan rasuah UMNO ini dengan pemberian kain pelaikat dan duit RM10.00 untuk orang kampong, hampir semua orang kampong dapat; untuk wanita pula kain batik.

Sehinggakan Pembangkang terpaksalah mengolahkan satu bicara dengan mengatakan: "Beri wang ambil, beri kain ambil, tapi beri undi kepada Pembangkang." Dan pembangkang juga membuat kenyataan yang lebih serius dengan mengatakan bahawa: "Orang yang memberi dan menerima rasuah tidak masuk syorga."

Kepada orang UMNO yang begitu pekat ada yang mengatakan: "Neraka ke Nerakalah, Dosa ke Dosalah." Hebat betul manusia bernama UMNO tegar itu kerana sanggup masuk Neraka dan sanggup terima dosa semata-mata nak sokong perbuatan rasuah yang dilakukan oleh UMNO.

Cerita yang tersohor di Kelantan semasa Tengku Razaleigh memimpin Semangat 46 dulu adalah seperti berikut. Apabila UMNO beri RM50.00, pulangkan balik RM4.00, ambil hanya RM46.00 sahaja, dan kemudian undilah calon Semangat 46.

Ini bererti bahawa rasuah pilihanraya yang dijalankan oleh UMNO itu sudah menjadi semacam cerita rakyat, semua orang tahu dan kebanyakan pengundi ada menerima rasuah itu dari UMNO; hanya bezanya mereka yang menyokong Pembangkang, mereka ambil rasuah dari UMNO itu, tetapi untuk mengelakkan daripada dosa, mereka tidak mengundi UMNO; kalau terima rasuah dari UMNO dan undi UMNO, maka sudah tentu mereka menerima rasuah itu, tetapi kalau mereka terima dari UMNO tetapi mengundi Pembangkang bererti itu tidaklah rasuah. Maka menjadi famous perkataan-perkataan: UMNO BERI BERAS, AMBIL, MAKAN; UMNO BERI SUSU,TEH, KOPI, AMBIL, MINUM; UMNO BERI KAIN, AMBIL, PAKAI; TAPI UNDI BERI KEPADA PEMBANGKANG. Atas penerimaan olahan ini, rakyat Kelantan ambil duit dari UMNO tetapi mereka kekalkan Kerajaan PAS Kelantan!

Sekarang ini Kerajaan memberikan wang RM100.00 bagi setiap kanak-kanak sekolah; tetapi cara pemberiannya berbentuk rasuah juga, Wakil Rakyat UMNO/BN yang berikan, bukan melalui sekolah, bukan guru besar yang berikan, bukan pejabat pendidikan yang berikan; maka amat jelas bahawa pemberian itu adalah untuk menyogok pengundi-pengundi.

Wang RM500.00 yang diberikan kepada mereka yang berpendapatan RM3000.00 kebawah, juga dibuat dalam bentuk rasuah; berduyun-duyun mereka mengambil wang itu dari Wakil Rakyat UMNO/BN, bukan dari Jabatan Kerajaan. Ini kesemuanya mainan rasuah yang boleh dikatakan "Berkilau ikan di air, sudah jelas jantan betinanya!"

Bagi peneroka-peneroka Felda pula ada kononnya pengembalian wang dari MPOB, tetapi pemberiannya bukan dibuat oleh Pegawai MPOB atau pegawai Felda; wang itu diberikan oleh Wakil-Wakil Rakyat UMNO/BN.

Tiba-tiba ada pula pengembalian wang CESS, juga diberikan melalui Wakil-Wakil Rakyat UMNO/BN. Malangnya yang menerima wang CESS itu mendapati bahawa wang itu dimasukkan keadalam jumlah baki hutang kepada peneroka-peneroka; dapat memang dapat, tetapi hutang bertambah pun dapat!

Anihnya, kalau peneroka yang tanam melalui Felda, wang cess dari Risda itu sudah digunakan untuk tanaman semula dan dibayar kepada Felda, maka dimana lagi ada wang cess untuk dikembalikan kepada peneroka? Jawapannya mudah! Itulah wang yang digunakan oleh UMNO untuk tujuan memberi habuan kepada peneroka bertujuan menarik pengaruh kepada UMNO tanpa disedari bahawa peneroka Felda dikenakan hutang diatas wang yang mereka terima itu.

Selama manakah rakyat/peneroka hendak diperbodohkan oleh UMNO, terserah kepada rakyat/peneroka; selagi mereka tidak sedar dan insaf akan perbuatan rasuah UMNO itu, selagi itulah mereka boleh diperbodohkan oleh UMNO/BN.

Dan UMNO/BN kini sudah tidak ada cara lagi bagaimana untuk mengekalkan pengaruh melainkan dengan cara memberi rasuah dan menaburkan fitnah. Mengenai isu fitnah ini, biarlah saya nukilkan didalam tulisan yang lain.

Kemunduran Kg Seboi menjadi aset untuk UMNO/BN

Posted: 18 Jan 2012 04:33 AM PST

Kami sempat bergambar
Kak Hendon juga menikmati makanan yang dibawanya
Inilah jalan yang terdapat di Kg Seboi


Saya bertolak dari rumah saya di Temerloh untuk ke Kg Seboi jam 2.30 petang tadi, sampai di Kuala Krau saya singgah di Pejabat PKR di pekan itu untuk mengambil pakaian bundle untuk dibawa ke kampong Seboi.

Perjalanan dari Kg Terengging ke Kg Seboi kena buat secara sangat berhati-hati. Jalan ke kampong itu sudah pecah-pecah dan berlobang-lobang, jika tidak hati-hati, tayar kereta akan masuk kedalam lobang yang agak dalam yang boleh merosakkan kereta.

Sampai sahaja di Kg Seboi, saya meletakkan kereta saya di tepi jalan, dan mula pergi dari rumah ke rumah untuk menyampaikan edaran bertajuk Tanah Orang Asal. Saya ziarah dari rumah ke rumah sehinggalah saya sampai ke rumah Bakar Panjang.

Dari sana saya mengajak Bakar untuk mengikuti saya pergi rumah ke rumah dengan menggunakan motosikalnya,boleh laju dan cepat sedikit berbanding kalau saya hanya sekadar berjalan kaki.

Di rumah Bakar saya pasangkan bendera KEADILAN dan kemudian kami pergi sehingga ke hujung kampong.

Kg Seboi bukanlah kampong yang besar, kesemua rumah di kampong itu hanyalah lebih kurang 35 buah. Daripada 35 buah rumah itu ada sebuah rumah yang tak boleh saya lupakan. Penghuninya adalah seorang yang agak tua melebihi 60 tahun.

Apabila dia melihat saya datang dan menengok baju yang saya pakai berlambang Pakatan Rakyat dengan lambang PKR, DAP dan PAS, dia cepat-cepat tutup pintu rumahnya. Bila saya mengatakan SELAMAT TEDUH (bererti Selamat Petang) sebagai tanda hormat kepadanya, dia terus jawab dari dalam rumahnya, "Tak mau, tak mau!"

Tapi saya masukkan juga edaran itu dibawah pintu rumahnya, dan dia ambil juga edaran itu. Apa dia buat dengan edaran itu taklah saya tau.


Setelah membuat edaran itu, saya mengajak Bakar merayau-rayau di kampong itu. Begitu teruklah jalan di kampong itu, dengan lobang-lobang dan becak menakung air.

Inilah keadaan kampong Orang Asli di Kuala Krau ini. Jauh ditinggalkan dari sebarang pembangunan, dan saya berasa hairan masih adalah lagi penyokong UMNO yang tegar sedangkan rumahnya dan kehidupannya adalah lebih teruk daripada anggota masyarakat yang lain yang tampak jauh hidup lebih selesa darinya.

Selepas itu saya dan Bakar pergi ke rumah Bakar untuk Majlis Ramah Mesra dengan penduduk kampong. Selepas majlis itu kami menjamu selera; Kak Hendon menyediakan nasi lemak dan air kopi O, beliau datang bersama Khalid Dahalan, Penolong Setiausaha PKR Cabang Kuala Krau yang datang lewat untuk membawa bekalan makanan tersebut.


Anwar Ibrahim

0 ulasan
sumber :-

Anwar Ibrahim


Saya Dengar Lain, Akhbar Tulis Lain – Nik Aziz

Posted: 18 Jan 2012 01:20 AM PST

Harakah

Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan dakwaan terhadap Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim penyokong ‘gay’ adalah karut.

Katanya, pihak media masih belum serik membuat fitnah terhadap Anwar walaupun usaha yang sama menerusi kes liwat telah tersungkur.

Katanya, apa yang beliau dengar kenyataan Anwar berhubung undang-undang gay berlainan dengan apa yang tersiar dalam media.

"Saya dengar Datuk Seri (Anwar) sebut benda lain tetapi surat khabar tulis benda lain.

"Sudahlah tuduhan liwat baru-baru ini memakan masa berpuluh tahun berakhir dengan sekelip mata, kali ini tak serik lagi nak buat tuduhan lain pula," ujarnya.

Beliau seterusnya mengingatkan pihak lawan untuk menyerang parti yang lain perlu menyerang dasar dan bukan batang tubuh atau peribadi.

"Menyerang manusia ini dipanggil mengumpat, tetapi politik ini diserang dasar oleh pihak lawan dan bukannya peribadinya.

"Serang dasar parti yang dipegang oleh Datuk Seri, itu perkara lain, ini tidak serang peribadi, semuanya kerja tak cerdik," ujarnya lagi.

Sebelum itu,Tuan Guru yang juga Menteri Besar Kelantan menerima kunjungan Menteri Pembangunan Pusat Bandar Kampung Baru dan Kewangan Negara China, Zhao Guang Qing, di pejabatnya tengah hari tadi.

Turut sama dalam kunjungan berkenaan, Exco kerajaan negeri, Datuk Husam Musa dan bekas anggota Dewan Negara, Ahmad Rusli Ibrahim.

Sementara itu Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar berkata, BN sendiri ternyata gagal dalam menangani isu homoseksual ini.

Malah beliau mempersoal, apa tindakan kerajaan terhadap aktiviti terkutuk itu yang aktif beroperasi di sekitar Chow kit dan Lorong Haji Taib.

“Kalau benar kerajaan BN bersungguh menentang gay, kenapa di Lorong Haji Taib ini bersepah aktiviti ini.

“Saya nak katakan bahawa, undang-undang yang sedia ada ini gagal menangani permasalahan ini,” katanya.

Interview With ex-US Envoy John Malott: BN No Longer Relevant, Only Umno Matters

Posted: 17 Jan 2012 07:54 PM PST

Malaysia Chronicle

Chronicle: 1. Firstly, the hottest Question in town still remains, why did Najib pull back from a conviction? Most Malaysians believe in a conspiracy but not an independent judiciary as BN has claimed. The story around town is that the judge had already written a conviction judgment and had to make do with a verbal acquittal that lasted all of 60 seconds. Do you see internal UMNO power play in this, was Najib fearful for his own legacy and how he will be remembered if he were to adopt a ‘hardline’ approach on this issue?

Malott: I don't have a clue why the judge ruled the way he did. It really was surprising. There are so many well-documented reports of political interference and misuse of the judicial system. For example, not just Anwar but also the case of Ramli Yusoff and the failure to seriously investigate and prosecute the deaths that occurred at MACC. Earlier in the trial, this judge reversed his own decision on whether the DNA taken from the comb and towel that Anwar used in jail was admissible, and it seems clear there was pressure on him to do so. Otherwise, why would he reverse himself? But now he ruled in Anwar's favor. It was a shock. As I said in my op-ed, the government might have decided that Anwar was a bigger threat to them in jail because he would be a rallying point for the opposition. We can all speculate, but only the judge knows why he did what he did.

Chronicle: 2. Perhaps the answer to (1) will have a bearing on this second Question. Do you think that the Najib administration will push for an appeal? If it does, what will it do to Najib’s and the Malaysian government’s reputation, the country’s image to investors? Will the repercussions be deep and long-lasting given global corporate captains such as Richard Branson have already expressed exasperation and obvious disgust over the Anwar prosecution?

Malott: I think there will be a lot of pressure on Najib to appeal, coming from the hardliners in UMNO, who are afraid of what will happen if the opposition comes to power. Gani Patail and the prosecutors also have lost face, so they might be inclined to want to appeal. Some people might think that they can find a more compliant judge the next time. But the reaction not just from inside Malaysia but also from overseas will be strong if the government appeals and puts Anwar and his family through this again.

Chronicle: 3. Given your familiarity with the Malaysian political scene and its players, after decades of monitoring the situation, what do you personally think Najib will do? Will he push for an appeal and why?

Malott: Personally, I think that Najib does not want to appeal. But Najib has always been a very weak leader. He talks a good game, but as the saying goes, he doesn't walk the talk. He is under a lot of pressure. So he might just remain silent and let it happen, saying that the decision is up to the prosecution. There have been other times like this, like when he said "it is up to the police" whether a demonstration can go forward. Are you in charge of your own government or not?

Chronicle: 4. If so, will it mean it’s back to square One for Malaysia and Pakatan Rakyat? Also, what about Malaysian voters? Will it make them more inclined to boot out the BN? Or will it make them doubt Anwar again?

Malott: Somebody joked, never make predictions about the future. I don't know what will happen. But I do think that 2012 will be the most important and also the most interesting time in Malaysia's political history. That's good for Malaysia Chronicle. You will have lots to write about !!

Chronicle: 5. From an outsider’s view, what do you see happening inside Umno? It is famous for intrigue and infighting. Have trends or scenarios evolved that even outsiders can see clearly the divisions forming, with distinct groups or factions emerging? If yes, who do you reckon are the main players in Umno and what is their respective purpose?

Malott: I think it is clear that BN as a whole is no longer a strong political force. It is all about UMNO now. MCA and MIC have been emasculated and lost credibility with the Chinese and Indian communities. So the focus will turn to UMNO. In some ways, the struggle inside UMNO will be more important than the struggle between UMNO and PR. The hardliners, the right wing inside UMNO will become more vocal and anti-Najib. Mahathir, Muhyiddin, Hisham, Ibrahim Ali will all cause Najib even more trouble. Depending on how the political winds blow, some of the more moderates inside UMNO might decide to cross over, or be lukewarm in their support of UMNO, sit the election out and see what happens. Look at Sakmongol. He kept trying to get UMNO back on track, and now he has joined DAP. It will be interesting to watch what Ku Li says and does and whether he finally concludes that there is no hope for reform inside UMNO.

Chronicle: 6. GE-13 date is also another factor that may be affected by the acquittal. Some say the aquittal pushes GE-13 forward but others including DAP’s Lim Kit Siang thinks it is no longer March but June 2012. There are others who even think it may be after the UMNO internal polls later this year – perhaps in early 2013? What do you think and why?

Malott: I think that elections are more likely sooner rather than later. The longer UMNO waits, the more problems will come out, the longer the opposition will have to organize and campaign.

Chronicle: 7. In your article ‘Testing Malaysia’s Promises’, you mentioned electoral reforms and the dirtiest GE-13 ever with the possibility of a return to the strong-arm tactics of Dr Mahathir. Since the July 9 Bersih rally and the formation of a Parliamentary Select Committee on reforms, as someone who has been watching the Malaysian situation, do you think enough is being done to ensure clean elections and swiftly enough too?

Malott: I don't think anything has been done yet. All talk, no action. The point is, these reforms need to be put in place before the general elections are held, or the results will not be credible.

Chronicle: 8. So far, the proposed use of indelible ink has been approved, but are there many other hurdles? Would you be satisfied with current achievements of the PSC and the electoral reforms it has agreed to implement? And why?

Malott: I think the most important reform of all is to make sure that RTM and Bernama, which are owned by all the people of Malaysia, are fair and balanced in their reporting. Right now they act like they belong to UMNO and not the Government. The restrictions on distribution of the opposition's newspapers also should be removed. The ruling parties and the opposition should be treated the same. That is the only fair way.

Chronicle: 9. Anwar has long been a friend of yours. This acquittal has been a tremendous boost for him – personally, for his family and for his legitimacy as a leader of the country. If the Najib administration pursues an appeal, do you think public sentiment will desert Anwar?
Or do you think Anwar has already navigated a tricky corner and is now able to fully push the Pakatan Rakyat towards victory in GE-13. What are some of the benefits Anwar and Pakatan will reap from the acquittal and what will an appeal do to these?

Malott: It is true that my wife and I have become good friends with Anwar and Azizah, and I came to know all of his children so well during the time that they lived here in Washington DC. They are a wonderful family. But when I analyze Malaysian politics, I still wear my old diplomat's hat and try to be observant and not let my personal feelings get in the way.

If the Government pursues an appeal against Anwar, it will strengthen the opposition in terms of public sentiment. It will tie up Anwar's time in court, however, and make it harder for him to deal with issues inside the opposition and campaign, simply because he would have to deal with legal issues and sit in court all day.

I said that I do not like to make predictions, but I do believe that if electoral reforms are put in place, and the elections are fair, then the opposition most likely will come to power. They almost did it in 2008, with one hand tied behind their back. I say this as an analyst of Malaysian politics, and not because of any personal feelings.

Not Fall Into The Trap Waylaid By The Umno-Controlled Media

Posted: 17 Jan 2012 07:49 PM PST

Soon after the historic decision of the Kuala Lumpur High Court on 9th January 2012 to absolve Dato’ Seri Anwar Ibrahim of the sodomy allegation, Umno-owned and controlled media wasted no time in spinning their all too typical web of lies and slanders.

In the past week their efforts have added another allegation to their expanding stable of lies that Dato’ Seri Anwar is condoning the practice of homosexuality in this country.

This vicious lie purportedly based on his statement during an interview with the BBC (British Broadcasting Corporation) is far from reality when the actual transcription of the interview is analysed as reproduced below:
source:

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-16531714

“We will have to review archaic laws and we, Muslims and non Muslims generally believe and committed to support the sanctity of marriage between man and woman in Malaysia.

But we should not be seen as punitive and consider the archaic laws as relevant. We need to review them. We do not promote homosexuality in public sphere and domain.

We will not make apologies towards that. I think to use this sort of legislation to be punitive, punish innocent people cannot be condoned and be tolerated.”

From his response to the BBC, it is very clear that Dato’ Seri Anwar holds the sanctity of marriage in the highest regards as a matter of faith and principle being a Muslim.

He had also stated in an absolutely uncompromising position that he, Parti Keadilan Rakyat and Pakatan Rakyat will never engage in the organization, approval or legitimising homosexuality.

However Dato’ Seri Anwar is of the opinion that that outdated laws not based on the syariah and oppressing the people need to be reviewed.

He had expressed his fear that these archaic and repressive laws are wantonly used by the government in power to justify its used against anybody it wishes.

I, therefore urge that reference must be made to Dato Seri Anwar’s actual text of the interview and not fall into the trap waylaid by the Umno-controlled media.

No one should lend his or her support to the dissemination of this sinister and evil propaganda even in the name of Islam for the teachings of this great religion in no certain terms forbids such an act.

YB HJ AHMAD BIN KASIM,
Member of Parliament, Kuala Kedah
Chairman, Enhancement of Religious Understanding Bureau, Parti Keadilan Rakyat.

Anak Muda Kampung Nak Senang

0 ulasan
sumber :-

Anak Muda Kampung Nak Senang


Iran jual pesawat mainan Amerika Syarikat

Posted: 17 Jan 2012 07:29 PM PST

Pada Disember 2011 pasukan keselamatan Iran telah berjaya menawan sebuah pesawat tanpa juruterbang yang paling canggih milik Amerika Syarikat yang tidak boleh dikesan oleh radar iaitu pesawat Drone RQ-170 Sentinel. Kerana kecanggihan pesawat ini dan bilangannya yang amat terhad, bukan tentera Amerika yang mengendalikan pesawat ini, tapi hanya boleh dikendalikan oleh CIA.

Walaubagaimana pun , secanggih-canggih teknologi Amerika, tentera Iran telah berjaya memintas pesawat ini dengan teknologi elektronik mereka yang akhirnya mereka dapat menawannya tanpa sebarang kerosakan.

Amerika Syarikat meminta Iran mengembalikan pesawat tersebut kerana ianya mempunyai banyak maklumat risikan , juga maklumat teknologi pesawat itu sendiri.

Tapi Iran akan memulangkan pesawat tersebut dalam bentuk replika pesawat mainan ke Presiden Amerika di Rumah Putih. Bukan itu sahaja, Iran juga akan menjual replika pesawat mainan RQ-170 ini kepada orang ramai pada harga sekitar RM12 sebuah.

AS Minta Pesawat Mata-mata, Iran Berikan Mainan
Selasa, 17 Januari 2012

Foto : Pesawat mata-mata AS yang jatuh di Iran (AP)

TEHERAN - Radio lokal Iran melaporkan, negaranya akan memberikan Amerika Serikat (AS) mainan yang bentuknya sama seperti pesawat mata-mata AS yang jatuh di Iran pada Desember 2011 lalu.

Mainan berbentuk pesawat RQ-170 Sentinel akan dikirim ke Gedung Putih sebagai respons dari permintaan AS yang meminta agar pesawat itu dikembalikan ke Paman Sam. Iran juga mengatakan, mainan itu dijual di Iran seharga USD4 atau sekira Rp36 ribu (Rp9.167 per USD). Demikian seperti diberitakan Associated Press, Selasa (17/1/2012).

Jatuhnya pesawat mata-mata tak berawak milik AS di Iran menjadi sumber ketegangan antara kedua negara itu. Iran menuding AS melanggar kedaulatan Iran dengan mengirim pesawat mata-mata tak berawak. Iran juga dikabarkan membongkar pesawat itu dan menguak sejumlah rahasia yang ada di pesawat mata-mata tersebut.

Pada saat AS meminta agar Negeri Persia itu mengembalikan pesawatnya yang jatuh, Iran juga menolak untuk memberikannya. Menurut Iran, pesawat itu menjadi simbol keberhasilan Iran dalam mengalahkan AS.

Militer Iran mengklaim, pesawat itu jatuh ditembak oleh pasukan Garda Revolusi Iran, namun Paman Sam menampik hal itu. AS mengatakan, pesawatnya jatuh di Iran karena adanya kesalahan teknis. Pejabat militer Iran juga menolak untuk memberikan keterangan lebih lanjut terkait jatuhnya pesawat mata-mata tak berawak itu.

Iran hanya mengatakan, tidak ada pihak di luar Iran yang membantu menjatuhkan pesawat milik AS tersebut.(AUL)

http://international.okezone.com/read/2012/01/17/412/558596/as-minta-pesawat-mata-mata-iran-berikan-mainan
Iran Mocks US With Toy Drone
ABC News

The Iranian government, which captured a U.S. stealth drone in December, has agreed to give the top-secret spy craft back, but with a catch.

Instead of the original RQ-170 Sentinel drone, the Islamic Republic said Tuesday that it will send President Obama a tiny toy replica of the plane.

Iranian state radio said that the toy model will be 1/80th the size of the real thing. Iranian citizens can also buy their own toy copies of the drone, which will be available in stores for the equivalent of $4.

The White House formally requested return of the drone after the Iranians displayed it on state television. The U.S. says that the craft was operating over Eastern Afghanistan.

The Iranians claim they detected the drone well inside Iran's border and then took control of the craft electronically and brought it down safely. The U.S. has denied that the craft came down for any reason other than technical malfunction.

On Dec. 11, after President Obama said he had requested the return of the drone, an Iranian general said that it was not going to happen. The general also warned on Iranian television of a "bigger response" to the "hostile act" of crossing into Iranian airspace.

"No one returns the symbol of aggression to the party that sought secret and vital intelligence related to the national security of a country," Iranian Islamic Revolution Guards Corps [IRGC] Lt. Commander Gen. Hossein Salami said, according to Iran's Fars News Agency.

U.S. Secretary of State Hillary Clinton said that "given Iran's behavior to date, we do not expect them to comply" with Obama's request. Defense Secretary Leon Panetta also said he didn't expect Iran to hand over the drone, but told reporters, "I think it's important to make that request."

http://news.yahoo.com/iran-mocks-us-toy-drone-174851478--abc-news.htmlCommander: Iran Keeps Enemy Drone

TEHRAN (FNA)- Senior Iranian military officials stressed that Iran will not return the US stealth drone captured by its armed forces.

Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) Lieutenant Commander General Hossein Salami said in remarks broadcast on state television that the violation of Iran's airspace by the US drone was a "hostile act" and warned of a "bigger" response. He did not elaborate on what Tehran might do.

"No one returns the symbol of aggression to the party that sought secret and vital intelligence related to the national security of a country," Salami said.

The Iranian state broadcaster Thursday evening released the first images of the highly advanced US stealth spy drone which was downed through a cyber attack by Iranian military forces last week as it was flying over the country's airspace.

The drone is equipped with highly advanced surveillance, data gathering, electronic communication and radar systems.

Salami called its capture a victory for Iran and a defeat for the US in a complicated intelligence and technological battle.

"Iran is among the few countries that possesses the most modern technology in the field of pilotless drones. The technology gap between Iran and the US is not much," he said.

American officials have clamed that they have lost control of the plane. But Salami refused to provide more details of Iran's claim to have captured the CIA-operated aircraft.

"A party that wins in an intelligence battle doesn't reveal its methods. We can't elaborate on the methods we employed to intercept, control, discover and bring down the pilotless plane," he said.

The drone is the first such loss by the US. US officials have described the loss of the aircraft in Iran as a setback and a fatal blow to the stealth drone program.

The US media revealed on Thursday that Pentagon and the CIA considered several options on how to retrieve or destroy the drone, including sending a cross-border commando raid and delivering an air strike to destroy it.

However all were deemed too risky, since Tehran would consider such an operation an act of war, should it be discovered.

"No one warmed up to the option of recovering it or destroying it because of the potential it could become a larger incident," an unnamed official told the Washington Post on Thursday.

The RQ-170 has special coatings and a batwing shape designed to help it penetrate other nations' air defenses undetected. The existence of the aircraft, which is made by Lockheed Martin, has been known since 2009, when a model was photographed at the main US airfield in Kandahar, Afghanistan.

The unmanned surveillance plane lost by the United States in Iran was a stealth aircraft being used for secret missions by the CIA, US officials admitted earlier this week.

The aircraft is among the highly sensitive surveillance platform in the CIA's fleet that was shaped and designed to evade enemy defenses.

Current and former Washington defense officials said even the US military cannot use such a highly sophisticated stealth aircraft as the country is in relatively short supply and is only flown by the CIA.

The Iranian state broadcaster Thursday evening released the first images of the highly advanced US stealth spy drone.

Commander of the Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) Aerospace Forces Brigadier General Amir Ali Hajizadeh appeared on TV last night to explain how Iranian forces downed the United States' highly advanced radar-evading spy drone last week.

"Recently, our collected intelligence and precise electronic monitoring revealed that this aircraft intended to infiltrate our country's airspace for spying missions," the General said, and added, "After it entered the Eastern parts of the country, this aircraft fell into the trap of our armed forces and was downed in Iran with minimum damage."

"The wing-to-wing width of the RQ-170 Sentinel drone is around 26 meters with a length of 4.5 meters and height of 1.84 meters."

"The drone is equipped with highly advanced surveillance, data gathering, electronic communication and radar systems," he continued.

"As far as its platform and coating are concerned, this kind of plane has been designed to evade radar systems and from the view point of technology it is amongst the most recent types of advanced aircraft used by the US," the IRGC commander added.

"The technology used in this aircraft had already been used in B2 and F35 planes," Hajizadeh said, and added, "This aircraft is controlled and guided through satellite link and land stations in Afghanistan and the Untied States."

"Military experts are well aware how precious the technological information of this drone is," he reiterated.

Among the United States' main concerns is that Iran could use an intact aircraft to examine the vulnerabilities in stealth technology and take countermeasures with its air defense systems. Another is that China or other US adversaries could help Iran extract data from the drone that would reveal its flight history, surveillance targets and other capabilities.

The drone was programmed to destroy such data in the event of a malfunction, but it failed to do so. The blow has been so heavy that the US officials do not still want to accept that Iran brought down the plane by a cyber attack. Instead, explanations have focused on potential technical failures. The aircraft cover great distances and depend on satellite links. A lost connection or other malfunction could cause them to turn back home or start automatic explosion.

http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=9007277001

keADILan Kuala Pilah

0 ulasan
sumber :-

keADILan Kuala Pilah


N18 PILAH DAPAT SAMBUTAN HANGAT

Posted: 18 Jan 2012 01:41 AM PST

Bekas menteri dakwa BN beli undi dengan wang tunai

Posted: 17 Jan 2012 09:37 PM PST

Homoseksual: Jangan terpengaruh dakyah dan fitnah jahat media UMNO

Posted: 17 Jan 2012 07:43 PM PST

ANGKATAN MUDA keADILan CABANG PARIT SULONG

0 ulasan
sumber :-

ANGKATAN MUDA keADILan CABANG PARIT SULONG


PROGRAM BERAMAH MESRA BERSAMA MASYARAKAT TIONGHUA DIKAWASAN DUN SEMERAH

Posted: 17 Jan 2012 08:05 AM PST


Parit Sulong 15 hb Januari 2012, AMK Cabang Parit Sulong telah mengadakan satu program sempena tahun baru cina dengan mengagihkan buah limau di kawasan DUN SEMERAH. Sebanyak 80 pek yang mengandungi buah limau,sampul ang pau dan risalah telah berjaya di agihkan kepada masyarakat tionghua di sekitar pekan Semerah dan Bagan.Risalah tersebut mengandungi isu-isu berkaitan skandal NFC dan keborosan Kerajaan UMNO BARISAN NASIONAL.

Pada program tersebut juga AMK telah memperkenalkan bakal calon bagi DUN SEMERAH pada PRU 13 yang akan datang iaitu Haji Kusni Bin Haji Simoh. Beliau sebelum ini pernah bertanding di dua pilihanraya umum iaitu di DUN SRI MEDAN dan DUN BUKIT NANING. Timbalan Ketua Cabang PKR Parit Sulong,Saudara Zailan Bin Abd Hamid turut mengambil bahagian dalam program yang mendapat sambutan baik dari pengundi sekitar DUN SEMERAH khususnya kaum tionghua.

Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat Cabang Bukit Gantang, Perak

0 ulasan
sumber :-

Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat Cabang Bukit Gantang, Perak


Pindaan Akta Kerja 1955

Posted: 17 Jan 2012 05:30 PM PST

Akta kerja yang diwujudkan adalah untuk memastikan hak pekerja dilindungi.  Pada asasnya, semua pekerja yang bergaji tidak melebihi RM1,500.00 sebulan, bekerja di Semenanjung Malaysia termasuk WP Labuan  adalah tertakluk dibawah akta ini. Cadangan pindaan ini bermula apabila pihak kerajaan melalui Kementerian Sumber Manusia telah mengemukakan di Parlimen melalui bacaan pertama pada Julai 2010.  Akibat bantahan dari MTUC, cadangan ini digugurkan pada Oktober 2010. Kerajaan membuat beberapa pembetulan yang tidak relevan, sekali lagi Bil ini dibentangkan di Parlimen dan seterusnya diluluskan pada Oktober 2011. 

AMK Bukit Gantang membantah cadangan iaitu Isu wujudnya kontraktor tenaga kerja dimana dibawah peruntukkan ini, membolehkan majikan 'mengupah' kontraktor yang dilantik membekalkan tenaga kerja kepada majikan berkenaan. 
Melalui sistem ini, seseorang pekerja itu bekerja untuk kontraktor dan bukannya kepada majikan berkenaan menyebabkan majikan tidak bertanggungjawab secara terus menjaga kebajikan pekerja terutamanya melibatkan caruman Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), juga kemudahan-kemudahan dan hak lain sebagai seorang pekerja.  Untuk jangkamasa panjang, AMK Bukit Gantang melihat pindaan ini juga akan mengakibatkan tidak wujud lagi pekerjaan tetap dimana semua tenaga kerja akan diambil secara kontrak melalui pembekal pekerja yang dilantik.

Pekerja
Kesan dari pindaan akan berlaku kepada generasi antara 5 hingga 10 tahun akan datang. Adik-adik kita yang bakal melepasi zaman persekolahan dan university bakal dilayan lebih sebagai seorang kontraktor. Mereka hanya akan dibayar atas kerja yang dilakukan dan majikan berhak menafikan segala hak mereka.

Bayangkan adik-adik kita kelak tidak akan ada cuti tahunan, penel kesihatan, kenaikan gaji atau dengan mudah apa yang akan berlaku atas kebajikan pekerja majikan akan jawab "Ada aku kisah".

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang