Pengikut

Nuffnang

Ahad, 12 April 2015

AMK Shah Alam

0 ulasan
sumber :-

BULETIN RAKYAT

0 ulasan
sumber :-

BULETIN RAKYAT


HIMPUNAN DERITA RAKYAT BERJAYA

Posted: 12 Apr 2015 03:51 AM PDT

Jabatan Pilihan raya dan Lajnah Penerangan Dewan Ulamak PAS Pusat mengambil kesempatan untuk mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah menjayakan Himpunan Derita Rakyat (Hindar) semalam khasnya Timbalan Mursyidul Am PAS, Ustaz Datuk Ahmad Yakob  dan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang yang hadir menambah erti dan nilai pada himpunan rakyat membantah GST.

 Kehadiran orang ramai yang melepasi jangkaan sekitar 4,000 hingga 5,000 orang menjelang solat Maghrib di Padang Merbok telah menepati objektif yang ingin dicapai oleh penganjur bagi menjelaskan kenapa GST dibantah oleh rakyat. Ia juga menjadi signal kepada kerajaan Umno BN bahawa langkah mereka mengenakan cukai GST adalah langkah sumbang yang mengundang derita rakyat. Setiausaha Majlis Syura Ulamak, Ustaz Dr Datuk Nik Zawawi Salleh, Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu, Ustaz Dr Datuk Mahfuz Mohamad, Pemangku Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat, Ustaz Syarhan Abdul Halim Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor, Bob Lokman, Wakil NGO Ganti Saudara Amzad, Mejar (B) Zaidi, Wakil OKU, Wakil Pemandu Teksi dan Presiden Gamis Saudara Imran antara yang memanaskan pentas pidato Hindar.

Hadir sama ialah Ustaz Mokhtar Senik, Ketua DUPN Pahang yang mengimamkan solat hajat, Ustaz Abdullah Husin, Ketua DUPN Johor, Ustaz Dr Abu Bakar Abdullah Pengerusi Lajnah Kebajikan DUPP dan Ustaz Asri Daud ad-Diwanie Bendahari DUPP. Hindar turut diserikan dengan persembahan pantomin yang sangat menyentuh perasaan hadirin oleh kumpulan Langat Warrior dan Nasyid Infiru oleh Kumpulan ByHaq. Bob Lokman dan Ustaz Nasrudin Hassan Tantawi tampil menyampaikan sajak bertemakan Derita Rakyat. Keseluruhan majlis berjalan lancar dengan pengerusi umumnya Ustaz Norazli Musa berjaya mengendali Hindar dengan baik dan tertib. Kami sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang membantu jayakan Hindar termasuk pihak PDRM serta DBKL dan pastinya setinggi-tinggi penghargaan kepada Jabatan Amal dengan kekuatan 250 orang petugasnya sungguh dedikasi menjayakan Hindar.

Tidak ketinggalan Alternatif Riding Club (ARC) dengan 200 buah motor menderu di Padang Merbok. Insya Allah Hindar akan jelajah ke seluruh negara bagi meneruskan usaha menyedarkan masyarakat untuk bangkit membantah serta mendesak kerajaan memansuhkan GST. Posted & copy by RAKYAT MARHAEN 

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang