Pengikut

Nuffnang

Selasa, 10 Jun 2014

Anwar Ibrahim

0 ulasan
sumber :-

Anwar Ibrahim


[VIDEO] Anwar: Islamic authorities ‘arrogant with power’

Posted: 10 Jun 2014 05:28 AM PDT

Anak Muda Kampung Nak Senang

0 ulasan
sumber :-

Anak Muda Kampung Nak Senang


Masjid bukan lagi tempat selamat?

Posted: 10 Jun 2014 02:48 AM PDTKereta imam jadi mangsa
10 Jun 2014

HULU TERENGGANU - Malang tidak berbau. Demikian situasi dialami Imam 1 Masjid Kampung Butut dan seorang makmum apabila kereta diparkir di pekarangan masjid berkenaan, dipecah pencuri ketika mereka sedang menunaikan solat Subuh, semalam.

Bagaimanapun, kejadian tersebut hanya diketahui imam berkenaan, Ramly Jusoh, 60 dan makmum, Syed Ibrahim Syed Hitam, 77, kira-kira jam 6.45 pagi setelah dimaklumkan jemaah lain selepas selesai tazkirah Subuh.

Difahamkan, kes pecah masuk kenderaan pertama kali berlaku di masjid berkenaan memandangkan selama ini, hanya tabung masjid yang kerap menjadi sasaran pencuri.
Kejadian pertama babitkan pecah kenderaan

Al-Quran dalam kereta turut lesap

Sementara itu, Syed Ibrahim pula berkata, cermin pintu sebelah kiri bahagian belakang Proton Iswara diparkir di hadapan pintu masuk masjid berkenaan, turut dipecahkan pencuri sekali gus menyebabkan dia kehilangan senaskhah al-Quran besar yang diletakkan di dalam beg.

"Kes kecurian di sini bukan perkara luar biasa kerana ia kerap berulang terutama melibatkan tabung masjid. Malah sebelum ini tabung masjid turut dilarikan, namun dihantar semula beberapa hari kemudian dengan meletakkannya di tepi dinding dalam masjid. Banyak juga tabung rosak akibat dikopak pencuri.

"Sehingga kini, lebih 10 kali kecurian berlaku termasuk beberapa kes curi motosikal dan kini, kereta pula jadi sasaran," katanya.

Imam mualaf yang berani menegur ulamak pengecut dan pemerintah zalim

Posted: 09 Jun 2014 09:21 PM PDT
Semoga lebih ramai para ulamak dan para ustaz mencontohi keberanian mualaf dari Amerika Syarikat ini Imam Suhaib Webb yang sebelum ini banyak berguru dengan para ulamak di Mesir. Secara terus terang Imam Suhaib Webb meluahkan kekecewaan dan kemarahan beliau terhadap para ulamak yang mendoakan pemerintah yang zalim. Suhaib Webb mengatakan para ulamak ini bukan sahaja pengecut tetapi telah menguburkan ilmu mereka sendiri.

Saya bersama Imam Suhaib Webb walaupun saya bukan ulamak, saya cuma hamba ALLAH. Bagaimana dengan para ulamak, para ustaz, para ustazah, para pendakwah lain di Malaysia ini? Malulah kita dengan Suhaib Webb yang dulunya seorang yang taat dengan Kristian, cucu seorang Paderi. Kini Imam Suhaib Webb mahir dalam pebagai ilmu Fekah, Syariah, Tafsir, Hadith dan banyak lagi.

Jangan pula Imam Suhaib Webb diharamkan untuk masuk Malaysia dan siarannya siri Reflection di TV Hijrah disekat.

Dibawah ini luahan dari FB Imam Suhaib Webb

When I see scholars praying for oppressors, I feel a tremendous sickness and anger. Some of my former teachers have taken positions that are not only cowardly, but soil the pure knowledge they claim to uphold.

No matter how many ijaazas, your family lineage, your clothes or mystic claims; if you can't stand with the masses; if you can't oppose the killing of civilians, the spreading of corruption, then, by Allah, those things will be a witness against you.

May Allah help the Umma and protect it from those who seek to harm it, dressed in the garments of ulema and sufi sheikhs.

Allah bless this community!

Suhaib

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang