Pengikut

Nuffnang

Jumaat, 26 Julai 2013

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN

0 ulasan
sumber :-

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN


Dialog Peneroka & Sumbangan Kurma kepada Ranting Palong 2

Posted: 25 Jul 2013 11:44 PM PDT
Pada 25 Julai 2013/Khamis lalu, satu pertemuan dan dialog dengan beberapa wakil peneroka Palong 2 telah berlangsung di rumah Ketua Ranting Palong 2.

Dialog tersebut adalah berkenaan duit dividen peneroka yang disyaki telah disalahgunakan oleh pengurusan rancangan.

Selepas dialog, saudara T.Kumar yang merupakan peguam dan Naib Ketua Cabang Jempol telah menyerahkan sumbangan buah kurma kepada JK Ranting Palong 2.

Anak Muda Kampung Nak Senang

0 ulasan
sumber :-

Anak Muda Kampung Nak Senang


Laporan polis atas talian, Pejabat Agama bila lagi?

Posted: 25 Jul 2013 08:28 PM PDT
PDRM akan mengadakan laporan secara atas talian untuk kemudahan orangramai. Pejabat Agama Islam negeri-negeri bila pula nak mulakan sistem laporan atau aduan atas talian atau kaunseling atas talian untuk kemudahan umat Islam yang dibelenggu pelbagai masalah dari segi akidah, kes khalwat, kesempitan hidup, ajaran sesat dan sebagainya?

Buat laporan polis atas talian mulai September
26 Julai 2013
 
Seremban: Laporan polis secara atas talian (online) melalui portal laporan Polis Diraja Malaysia (PDRM) tanpa perlu ke balai polis dijangka mula dilaksanakan akhir September ini. Pengarah Pencegahan dan Pembanterasan Jenayah Bukit Aman, Datuk Wira Ayub Yaakob, berkata ini diikuti pelaksanaan sistem semakan laporan polis secara online di seluruh negara menjelang akhir tahun.

Berhati-hati memandu di kawasan sunyi

Posted: 25 Jul 2013 08:27 PM PDT
Anggota Polis Lepas Tembakan Cuba Disamun
26 Julai 2013

BENTONG: Seorang anggota polis melepaskan tembakan setelah beliau dan anak perempuannya cuba disamun dua lelaki bersenjata parang di simpang Lurah Bilut di sini petang Khamis.

Dalam kejadian 4.10 petang itu, kereta yang dinaiki bersama anak perempuannya berusia 17 tahun dihalang dua suspek terbabit.

Anggota yang bertugas di Balai Polis Lurah Bilut itu, Kpl Awang Man Jaya, 40-an, sedang memandu kereta Proton Iswara dari Bandar Bentong untuk pulang ke rumahnya di Berek Polis Lurah Bilut.

Menurut Ketua Polis Daerah Bentong, Supt Mohamad Mansor Mohd Nor, tiba di simpang Lurah Bilut, Mempaga, kereta yang dipandu anggota polis itu secara tiba-tiba dihalang sebuah kereta Mercedez Benz.

"Dua lelaki bertopeng dan bersenjatakan parang kemudiannya bertindak mengacu parang ke arah anak mangsa, namun mangsa bertindak melepaskan tembakan pistolnya ke arah suspek," katanya kepada Bernama di sini Khamis.


Semakin kreatif dan bertransformasi penjenayah di Malaysia

Posted: 25 Jul 2013 08:27 PM PDTEmpat lelaki bersenjata guna lori simen rompak kedai emas
26 Julai 2013
 
Empat lelaki bersenjatakan pistol menjadikan lori simen sebagai 'alat' untuk mengaburi perbuatan mereka merompak sebuah kedai emas di Jalan PJS 2/16A, Taman Datuk Harun, Petaling Jaya, semalam.

Dalam kejadian kira-kira 12.30 tengah hari itu, tiga daripada lelaki itu melarikan tujuh dulang emas bernilai kira-kira RM300,000 daripada rak pameran.

Beliau berkata, rompakan itu yang mengambil masa beberapa minit, tidak disedari orang ramai kerana perompak meletakkan lori simen di hadapan kedai emas itu.

Arjunaidi berkata, dua penjenayah itu dapat melarikan diri menggunakan motosikal manakala dua lagi menaiki lori simen itu.

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang