Pengikut

Nuffnang

Isnin, 26 November 2012

AMK KEDAH

0 ulasan
sumber :-

AMK KEDAH


SIDANG MEDIA AMK KEDAH

Posted: 26 Nov 2012 05:10 AM PST

Hari ini AMK KEDAH telah mengadakan sidang media di AMANPURA HOTEL SUNGAI PETANI.Tujuan sidang media tersebut di adakan untuk menjawab beberapa isu semasa yang berbangkit di negeri KEDAH.Dalam pada itu juga AMK KEDAH akan mengadakan program jelajah ke seluruh KEDAH pada 3o NOVEMBER dan 1 DISEMBER,melibatkan  DUN yang di tandingi oleh PARTI KEADILAN RAKYAT.

DUN yang di tandingi oleh PARTI KEADILAN RAKYAT seperti DUN BUKIT KAYU HITAM,DERGA,BAKAR BATA,GURUN,PEDU,BUKIT SELAMBAU,SIDAM,BAKAR ARANG,LUNAS dan KULIM.Program jelajah AMK KEDAH bermula di DUN BUKIT KAYU HITAM dan berakhir di DUN LUNAS.

Aktiviti EDAR RISALAH,GOTONG ROYONG,SUMBANGAN dan CERAMAH mengisi program jelajah tersebut.....

Semoga program jelajah AMK KEDAH berjalan lancar....

Anwar Ibrahim

0 ulasan
sumber :-

Anwar Ibrahim


Khairy Fails to Shoot Down RM100m Anwar Suit

Posted: 26 Nov 2012 02:44 AM PST

The Malaysian Insider

The High Court today dismissed the application by Umno Youth chief Khairy Jamaluddin to set aside the court's order to strike out his defence in the RM100 million defamation suit filed against him by Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Judge Datuk Hue Siew Kheng rendered the decision in chambers in the presence of both parties.

Datuk Sulaiman Abdullah, Anwar's lawyer, told reporters that the court was of the opinion that Khairy's (picture) affidavit had no merit and had also ordered him to pay RM30,000 in cost.

The court then fixed December 26 for the hearing.

Meanwhile, Khairy's lawyer Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah said his client will appeal the matter at the Court of Appeal.

The application was filed on November 9, following his failure as defendant, to obey a June 29 court order to enter his defence.

He had earlier been ordered by Hue to file his defence but both he and his lawyer had failed to appear in court on August 13, which had been scheduled for case management.

Khairy, who is also Rembau member of parliament, had further stated that his failure to obey the order was unintentional.

On March 7, 2008, Anwar, filed the suit against Khairy, claiming that the latter, who was then Umno Youth deputy chief, had uttered defamatory words and caused a video clip entitled, "Anwar and kin no threat" to be posted on websites, including Malaysiakini.com.

The opposition leader also claimed that the video clip on Malaysiakini.com included parts of Khairy's speech at Lembah Pantai on or around February 20, 2008. — Bernama

Speaker Halang, Taklimat Scorpene di Singapura Esok

Posted: 26 Nov 2012 02:39 AM PST

Malaysiakini

Taklimat kes Scorpene untuk ahli-ahli Parlimen yang diusahakan Pakatan Rakyat akhirnya akan diadakan di negara jiran Singapura pada jam 12 tengahari esok.

Naib Presiden PKR Tian Chua berkata keputusan itu diambil kerana Speaker Dewan Rakyat enggan memberikan kebenaran untuk taklimat di Parlimen atas alasan antaranya bantahan rasmi daripada Majlis Ahli Parlimen Barisan Nasional (BNBBC).

Justeru, sesi taklimat itu akan dibuat di Hotel Changi Village, Singapura selama dua jam oleh rakan kongsi William Bourdon, Apoline Cagnate, tambah ahli Parlimen Subang, Sivarasa Rasiah yang turut serta dalam sidang media.

Kerajaan Takut Pemerhati Luar Sebab Pilihanraya Malaysia Kotor – Mafrel

Posted: 25 Nov 2012 08:51 PM PST

KeadilanDaily

Kerajaan Umno BN tidak perlu takut dengan kehadiran pemerhati antarabangsa dalam pilihan raya umum (PRU) jika yakin sistem pilihan raya di negara ini bersih, kata Pengerusi Badan Bebas Pemantau Pilihan Raya Malaysia (Mafrel), Syed Ibrahim Syed Noh.

"Kalau kita yakin proses demokrasi kita baik, tak perlu takut dan bimbang untuk benarkan pemerhati luar (memantau PRU).

"Dari dulu lagi Mafrel konsisten tentang isu ini. Ia perlu dilihat dengan positif kerana pemerhati luar boleh beri perspektif dan cadangan yang baik.

"Jadi, (kerajaan) patut alu-alukan kedatangan mereka. Seolah-olah nak takutkan orang ramai, bahawa 'ini negara kita, orang lain jangan terlibat'," katanya ketika dihubungi.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menyatakan kehadiran pemerhati antarabangsa pada PRU ke-13 akan memalukan negara.

Najib turut menuduh pemerhati luar sebagai 'campur tangan asing' dan kononnya merosakkan masa depan negara.

Menyangkal tuduhan itu, Syed Ibrahim menjelaskan, peranan pemerhati luar semasa pilihan raya di mana-mana negara biasanya berpandukan prosedur dan peraturan yang ditetapkan.

"Mereka bukan sewenang-wenangnya buat laporan (untuk burukkan negara). Jadi tak perlulah takut sangat untuk benarkan pihak lain beri pandangan tentang negara kita," kata beliau.

Menurutnya, Mafrel akan menjadi pemerhati dalam PRU 13 untuk memantau sebarang cubaan penipuan dan penyelewengan.

"Mungkin dalam masa terdekat, kami akan umumkan (penubuhan) gabungan dengan badan bukan kerajaan (NGO) lain untuk buat pemerhatian yang lebih baik dan meluas," jelasnya.

Sejak 2005, Mafrel menjadi pemerhati di beberapa pilihan raya kecil, Pilihan Raya Negeri Sarawak pada 2006, termasuk PRU 2008.

Mafrel juga mengambil bahagian sebagai pemerhati antarabangsa di beberapa negara, antaranya Hong Kong, Pakistan, Thailand dan Bangladesh.

BULETIN RAKYAT

0 ulasan
sumber :-

BULETIN RAKYAT


AMANAT TERAKHIR NAJIB KPD AEMNO ESOK !

Posted: 25 Nov 2012 10:54 PM PST

PETALING JAYA: Perhimpunan agung Umno Umno kali ini adalah untuk mengesahkan kesediaan parti itu menghadapi pilihan raya umum ke 13.
Tirai perhimpunan dibuka dengan perasmian perhimpunan Pemuda, Wanita dan Puteri oleh Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada malam esok.
Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak  mahu BN menang besar dalam pilihan raya kali ini bagi menebus tsunami 2008 di mana parti itu tidak memiliki majoriti di Parlimen.
Kekalahan besar itu merupakan yang pertama bagi BN dan sangat memalukan bagi sebuah parti yang sangat berpengalaman dan kaya.
Bagaimanapun, tumpuan pasti lebih kepada amanat Najib pada majlis perasmian perhimpunan pada hari Khamis ini.
Anak bekas Perdana Menteri kedua itu akan mengetuai pilihan raya umum yang pertama selepas mengambilalih jawatan dari Tun Abdullah Ahmad Badawi pada Mac 2009.
Najib berulang kali meminta rakyat khususnya pengundi menolak pembangkang dan terus memberi mandat kepada BN.

MEDIA Rakyat MALAYSIA

0 ulasan
sumber :-

MEDIA Rakyat MALAYSIA


TS KHALID ~ ADUN BN JANGAN JADI WAKIL RAKYAT SYABAS

Posted: 25 Nov 2012 11:41 PM PST

TONIK RAZAK JADI PUNCA KALAH 3-0 ?

Posted: 25 Nov 2012 10:48 PM PST

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang