Pengikut

Nuffnang

Ahad, 4 November 2012

The Spirit of Lubok Kawah/Semangat Lubok Kawah

0 ulasan
sumber :-

The Spirit of Lubok Kawah/Semangat Lubok Kawah


MERDEKA RAKYAT DI KUALA KRAU 4.11.12

Posted: 04 Nov 2012 03:38 PM PST

Biarlah foto-foto di bawah ini berbicara - dari penyediaan tempat pada 3hb November 2012 sehinggalah tamat Merdeka Rakyat di Kuala Krau pada jam 4.00 petang, 4hb November 2012.

Kehadiran melebihi 2000 orang dengan program bermula jam 2.00 petang yang bermula dengan hujan membasahi bumi bukanlah senang untuk diperolehi; tetapi itulah berlaku di program MERDEKA RAKYAT.  Dari jam 2.00 petang wakil-wakil dari Parti-Parti Komponen Pakatan Rakyat telah berucap bermula dengan Sdr Rosli Ahmad, Ketua PKR Cabang Jerantut; Sdr Bostamin Bakar, Ketua PKR Cabang Maran; Sdr Tan Wei Wun, Ketua PKR Cabang Cameron Highlands; Sdr Bob Manolan, AJK Angkatan Muda PKR Pusat; Sdr Ustaz Syahril Azman Al-Hafez; YB Fuziah Saleh, Naib Presiden PKR; Dato Fauzi Abdul Rahman, Pengerusi Majlis Pimpinan PKR Pahang.

Ada beberapa orang lagi pimpinan PR Pahang yang hadir, tetapi oleh kerana masa mencemburui segala-galanya, mereka tidak sempat diberikan peluang untuk berucap.

Dato Seri Anwar Ibrahim sampai di tapak Merdeka Rakyat Kuala Krau jam 3.15 petang, dan sebaik sahaja
persediaan dari Bas Merdeka Rakyat siap, Dato Seri Anwar Ibrahim mulai berucap dan orang ramai meninggalkan kerusi masing-masing untuk menghampiri bas supaya dapat betul-betul rapat menghampiri Dato Seri.  Begitulah orang ramai menyayangi Dato Seri.

Semasa Dato Seri memulakan ucapan, konvoi bermotosikal dari puak-puak penjahat UMNO Kuala Krau melintasi Bas Merdeka Rakyat dengan cat merah untuk dibaling kepada bas, tetapi dengan reaksi orang ramai yang pantas, cat itu tidak dapat dibaling kepada bas, tetapi telah tertumpah kepada kereta-kereta yang diparkir di kawasan itu.

AMK Kuala Krau telah bertindak cepat; mereka mengejar konvoi itu, dan yang membawa cat itu berhenti di Dewan Orang Ramai bersebelahan dengan tapak Merdeka Rakyat, meletakkan cat disana; pada waktu itu AMK Kuala Krau menghampiri Dewan dan konvoi itu melarikan diri; dan mereka tidak dapat mengambil semula tong cat yang diletakkan di Dewan itu kerana AMK Kuala Krau telah menguncikan dengan mangga tong-tong cat yang diletakkan didalam Dewan itu.

Konvoi ini telah mengganggu sekali lagi tetapi kali ini security PKR bertindak lebih pantas, terima kasih kepada Sdr Shafei, Sdr Razali Ithnain, Sdr Ramli Idup, Sdr Mat Juah dan anggota-anggota AMK Kuala Krau yang bertindak begitu pantas menghalang kejahatan syaitan-syaitan UMNO Kuala Krau yang dikenali.

Syaitan-syaitan itu terdiri daripada belia belasan tahun dan setiap dari mereka diupah RM20.00 untuk membuat kacau, dan kami telah mengambil nama-nama mereka itu.  Gambar mereka pun turut diambil.

Pada malam sebelumnya, puak-puak syaitan yang dikenali ini telah menjalankan operasi menurunkan banner-banner PKR, menyembur banner-banner itu dengan cat dengan tulisan fitnah, dan bendera-bendera PKR yang dipasang sepanjang jalan dari Tg Kubu ke pekan Kuala Krau telah ditutup rapat dengan bendera-bendera UMNO.

Usaha mereka untuk menggagalkan Merdeka Rakyat telah gagal tetapi perbuatan mereka itu menyebabkan orang-orang UMNO yang menghadiri Majlis Merdeka Rakyat itu meloya dan mereka samasekali tidak bersetuju dengan perbuatan jahat itu; Alhamdulillah, selepas program itu, ramai diantara ahli-ahli UMNO itu melahirkan rasa keciwa dengan tindakan syaitan yang dikenali itu, dan mereka juga tahu pemimpin UMNO yang mana yang telah mengupah syaitan-syaitan itu untuk membuat kacau.  Insya Allah, pemimpin itu tidak akan diberikan sokongan oleh mereka jika terus dicalonkan oleh BN nanti.

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang