Pengikut

Nuffnang

Ahad, 15 Julai 2012

The Spirit of Lubok Kawah/Semangat Lubok Kawah

0 ulasan
sumber :-

The Spirit of Lubok Kawah/Semangat Lubok Kawah


Orang Asal di beberapa buah perkampongan di Pahang

Posted: 15 Jul 2012 08:44 PM PDT

Biarlah gambar foto ini menceritakan sendiri kehidupan OA, gambar-gambar ini diambil dari Kg Penderas, Kg Lubok Wong, Kg Seboi, Kg Paya Pelong dan Kg Bangas.

Anwar Ibrahim

0 ulasan
sumber :-

Anwar Ibrahim


Bapa Altantuya Ragui Najib Yang Tidak Membantu Siasatan Scorpene

Posted: 15 Jul 2012 05:44 AM PDT

Malaysia Chronicle

Bapa Altantuya Shaariibuu, wanita Mongolia yang telah dibunuh di Malaysia telah mempersoal kenapa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak begitu keberatan untuk mengambil bahagian dalam perbicaraan rasuah Scorpenes di Perancis. Ini menandakan masa untuk Najib sebagai pemimpin negara untuk bangkit dan membersihkan namanya dan kerajaan Malaysia di mata dunia.

Kata-kata Setev bukan sahaja terang dan jelas untuk semua tetapi mempunyai implikasi yang mendalam bagi Malaysia sendiri, yang telah diheret ke dalam skandal yang sudah berlaku sejak 6tahun tahun yang lalu. Jika Najib tidak berani untuk mempertahankan namanya sendiri, pasti dia menyembunyikan sesuatu atau memang sebenarnya bersalah atas dakwaan yang dibuat keatasnya. Inilah yang dikatakan oleh Setev.

Dan jika ini adalah benar, maka rakyat Malaysia mungkin terpaksa menuntut perletakan jawatan daripada perdana menteri yang terpalit skandal ini jika dia enggan membersihkan namanya dan bertanggungjawab kepada mereka yang menjadi mangsa dan masyarakat global.

Diam tanda bersalah?

Dalam satu kenyataan akhbar yang dikeluarkan kepada media di Malaysia pada hari Khamis dan dibaca pada sidang media oleh Ahli parlimen PKR Kelana Jaya, Loh Gwo-Burne, Setev berkata, amat mengejutkan apabila pentadbiran Najib tidak mengambil apa-apa tindakan untuk membantu atau turut serta dalam siasatan Scorpenes ‘.

Anak perempuannya yang berusia 28 tahun itu dipercayai telah dibunuh kerana pengetahuannya tentang urus niaga kapal selam Scorpene, di mana DCNS, pembekal senjata Perancis telah dituduh merasuah pegawai Malaysia termasuk Najib untuk membolehkan penjualan sejumlah RM7.3bil kepada kerajaan Malaysia.

Setev juga menyatakan bahawa dia terkejut apabila Parlimen Malaysia – yang akan dikawal oleh parti Umno Najib – telah menolak usul baru-baru ini untuk membahaskan bukti baru dalam perbicaraan di Perancis yang menunjukkan rakan rapat Najib yang juga perunding bagi Scorpenes, Razak Baginda mungkin telah menjual maklumat rahsia ketenteraan kepada DCNS.

“Oleh kerana ia melibatkan pembunuhan anak perempuan saya, saya mengikuti perbicaraan kes Scorpene di Mahkamah Perancis dengan teliti. Perkembangan terkini memberitahu maklumat mengenai sebuah syarikat di Hong Kong yang dinamakan Terasasi dimana Razak Baginda adalah pengasas dan juga pengarahnya, terbabit dalam menjual rahsia ketenteraan kepada sebuah syarikat Perancis, “kata Shaariibuu.

Menyembunyikan bukti

DCNS kini dalam perbicaraan di Paris atas tuduhan rasuah dalam pembelian Scorpenes oleh Malaysia. Polis Perancis telah menemui beratus-ratus dokumen yang masih lagi diteliti oleh mahkamah Perancis. Setakat ini, wang yang digunakan untuk pembayaran rasuah Scorpenes telah mengarah kepada Baginda, ramai yang menyifatkannya sebagai orang kuat Najib dan Umno.

Namun demikian, pihak berkuasa Malaysia termasuk Menteri Pertahanan, Zahid Hamidi dan pegawai tentera telah menafikan rahsia tentera laut telah dijual. Dan walaupun perbuatan itu adalah pengkhianatan yang tinggi, tiada seorang pun dalam kerajaan Malaysia berani untuk menggesa agar suatu penyiasatan dibuat. Gaya bersahaja mereka 'menyapu kotoran di bawah karpet' telah mencetuskan kemarahan rakyat.

Beberapa pemerhati politik berkata Najib dan Umno akan terus menutup mata dan mengulangi penafian mereka kerana pilihan raya umum ke-13 negara akan diadakan tidak lama lagi. Kepada ayah Altantuya, ia mungkin nampak seperti mereka memperlekehkan kes pembunuhan anak perempuannya, tetapi bagi Najib, kedua-dua kes Scorpene dan Altanutya akan mendatangkan masalah yang serius dan boleh mengakibatkan kehilangan keyakinan pengundi dan integriti peribadinya.

Kami ada bukti Altantuya pergi ke Perancis

Setev juga menyangkal dakwaan yang diputar belit oleh media Umno bahawa Altantuya tidak pergi ke Perancis antara tahun 1999 dan 2007. Scorpenes telah dibeli pada tahun 2002 dan Altantuya pula dibunuh pada tahun 2006.

“Kami mempunyai bukti bahawa dia telah pergi ke Perancis dan akan mengemukakan bukti kami dikehendaki berbuat demikian. Saya berharap melalui kes ini dan usaha mereka di Perancis dan Malaysia, kita akan menemui kebenaran dan berharap perancang sebenar di sebalik pembunuhan anak perempuan saya akan dijumpai, “kata Setev.

Setev, juga menambah bahawa beliau bersedia untuk membantu dalam siasatan Scorpene dan boleh memberikan maklumat yang berguna yang akan membawa memberi maklumat yang berkemungkinan besar akan membantu siasatan kes. Dia juga sudah berada dalam senarai saksi untuk memberi keterangan di hadapan mahkamah Perancis.

Ada kaitan- Altantuya dan Scorpenes

Sengaja membuat laporan yang salah, media Malaysia telah memetik rekod imigresen Perancis dan menegaskan bahawa ia menunjukkan dia tidak pernah memasuki Perancis. Walau bagaimanapun, dokumen-dokumen mahkamah yang terbaru menunjukkan bahawa dia telah berbuat demikian, mengukuhkan dakwaan Setev. Terdapat juga testimoni rasmi pegawai DCNS yang berkata bahawa dia telah bertemu dan dia telah diperkenalkan kepadanya sebagai penterjemah Baginda.

Ada sebab-sebab yang jelas mengapa Najib dan Umno akan bersungguh-sungguh menjauhkan kes pembunuhan Altantuya daripada kes Scorpenes. Dalam kes Scorpenes, sekurang-kurangnya Najib dan Umno hanya didapati bersalah kerana rasuah sahaja.

Bagaimanapun, apabila hubungan antara pembelian Scorpenes dan Altantuya dibuat, ia akan menjadi sukar bagi mahkamah Malaysia untuk menolak agar kes dibuka semula. Bahkan perbicaraan semula apabila bukti baru terbongkar di Perancis dianggap penting dan menjadi motif utama di sebalik pembunuhan itu. Najib dan pegawai tertinggi Umno mungkin mendapati diri mereka dalam senarai suspek baru.

Berikan kerjasama penuh kepada pasukan penyiasat Mongolia

Setev juga merayu kepada pentadbiran Najib untuk “tulus dan ikhlas” dalam memberi bantuan kepada pasukan Mongolia yang akan tiba di Kuala Lumpur untuk menyiasat kes pembunuhan Altantuya.

Altantuya, yang boleh bercakap dalam 4 bahasa, termasuk Bahasa Rusia, telah ditembak di hutan di Shah Alam oleh dua bekas pengawal peribadi Najib. Mereka juga meletupkan tubuhnya dengan bahan letupan C4 untuk mencegah pengenalan mayatnya. Walaupun kedua-dua polis telah dikenakan hukuman gantung kerana membunuh, rakyat ternyata tidak puas hati dengan penghakiman ini.

Pertamanya, Baginda telah dibebaskan dengan penuh kontroversi apabila bersubahat dalam pembunuhan itu. Dia dilihat telah dilepaskan dengan mudah, tanpa mendapat tahu perkara sebenar dari dirinya sendiri mahupun diperolehi polis atau pihak pendakwa. Kedua, kebanyakan mereka yang mengikuti kes itu percaya bahawa perancang sebenar di sebalik pembunuhan itu masih belum didedahkan.

“Saya harap demi keadilan dan saling hubungan antara Mongolia dan Malaysia, kerajaan Malaysia akan memberi bantuan penuh ikhlas kepada pasukan Mongolia yang akan tiba di Malaysia Ogos ini untuk menyiasat pembunuhan anak perempuan saya.”

Respectable Leader Must Have Sense Of Passion & Respect For Dignity Of Man & Woman

Posted: 15 Jul 2012 05:33 AM PDT

BULETIN RAKYAT

0 ulasan
sumber :-

BULETIN RAKYAT


BOLEH PUN BUAT PERHIMPUNAN AMAN..... TAHNIAH PDRM!!!

Posted: 14 Jul 2012 06:52 PM PDT

 *Rakyat berjaya membuktikan perhimpunan berlangsung aman tanpa provokasi mana-mana pihak dalam Perhimpunan Oren Selamatkan Felda hari ini. Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, tiada sebab mana-mana pihak mahu melakukan provokasi kerana berhimpun secara aman merupakan hak rakyat. "Pertama sekali kita ucap terima kasih kepada pihak polis kerana beri ruang yang sangat baik dan hari ini kita nak buktikan perhimpunan tanpa provokasi akan berjalan dengan baik. Dalam negara demokrasi, hak rakyat untuk berhimpun secara aman,"

MENGAPA INSAF SETELAH BERKHIDMAT DGN KERAJAAN NAJIB...

Posted: 14 Jul 2012 06:37 PM PDT


KUALA LUMPUR, 15 Julai – Pesara kerajaan termasuk pegawaitertinggi menyertai PAS kerana parti tersebut memperjuangkan Islam, kata naib presidennya, Salahuddin Ayub.
Menurut Salahuddin, di Malaysia, hanya PAS yang konsisten memperjuang kandasar-dasar Islam dan ini menjadi sebab mengapa ramai pesara kerajaan tertarikuntuk menyertai parti tersebut.
"Islam adalah agama yang mempunyai keserasian dengan fitrah manusia.
"Fitrah manusia memihak kepada kebenaran.
"Sesiapa sahaja sama ada mereka pesara kerajaan atau bekas polis mempunyai mempunyai fitrah untuk bersama-sama Islam dan kebenaran," kata Salahuddin (gambar) dalam perbualan telefon bersama The Malaysian Insider sebentar tadi.

Berlakunya trend dalam politik Malaysia, di mana terdapat kecenderungan bagi pesara-pesara kerajaan termasuklah pegawai-pegawai tinggi seperti bekas ketua setiausaha kementerian, bekas duta dan bekas pemimpin anggota keselamatan yang beragama Islam - menyertai PAS selepas tamat bertugas.
Baru-baru ini, bekas orangnombor tiga Polis Di Raja Malaysia (PDRM), Datuk Fauzi Shaari, membuat kejutan apabila memilih untuk menyertai PAS.
Fauzi menyerahkan boring keahliannya kepada presiden parti tersebut Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalamsebuah majlis menyambutnya.
"Baguslah dia (Fauzi) sertai PAS.
"Lepas ni bolehlah dia ajarPAS tentang undang-undang dan peraturan negara," kata bekas ketua polis negara (KPN) Tan Sri Musa Hassan ketika diminta mengulas tentang kemasukkan bekas anggotanya itu ke dalam parti PAS.
Fauzi, yang pernah berkhidmat sebagai ketua pegawai penyiasat, kedudukan ketiga tertinggi dalam pasukan keselamatan tersebut.
Tambah Salahuddin lagi, bukan sahaja bekas polis, ramai juga pimpinan tentera menyertai PAS menjelang pilihan raya tahun 2004 dahulu.
"Bekas Ketua Setiausaha Kementerian Tanah dan Pembangunan Koperasi,Datuk Dr Nik Zain Nik Yusof dan Datuk Ramli Buyong, Naib Presiden Kanan Felcra Berhad baru-baru ini menyertai PAS.
"Sebelum ini, bekas duta, Datuk Yeop Adlan telah lama menyertai PAS," kata ahli parlimen Kubang Kerian itu lagi.
Musa Hassan  menegaskan beliau pernah menolak lamaran parti pembangkang dan tidak akan menyertai politik.
Walaupun pernah dilamar oleh salah satu parti dalam gabungan Pakatan Rakyat (PR), bekas KPN itu menolaknya kerana merasakan lebih baik untuk tidak berada dalam politik.
"Orang seperti saya (bekasKPN) lebih baik tidak menyertai politik," kata Musa dalam wawancara ekslusif bersama TheMalaysian Insider baru-baru ini.
Prof. Datuk Dr. Agus Yusoff dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM),tidak bersetuju jika dikatakan terdapat trend bekas pengawai tertinggi kerajaan menyertai parti pembangkang seperti PAS.
"Jika katakan terdapat trend, itu 'over statement' ramai pesara-pesara kerajaan termasuk pegawai tertinggi menyertai Barisan Nasional (BN), cuma tidakdi 'high light'," kata pensyarah UKM itu.
Menurut Dr. Agus, kemasukkan bekas-bekas pegawai tertinggi kerajaanmenyertai PAS membuktikan tidak semua penjawat awam akan mengundi BN dalam pilihanraya dan mereka adalah "silent voters" yang lebih merbahaya.
"Jika terdapat polisi atau dasar kerajaan dibuat dan tidak dipersetujuioleh penjawat-penjawat awam, mereka-mereka ini akan menjadi 'silent voters' yang tidak akan mengundi BN dalam pilihan raya akan datang.
"Golongan ini (silent voters) lebih merbahaya kerana kelihatan sepertimenyokong kerajaan dan buat program untuk kerajaan tetapi mengundi menentangkerajaan," kata Dr. Agus lagi.
Kemasukkan bekas pegawai -pegawai kanan kerajaan kedalam PAS menambahkanlagi kekuatan kepada parti tersebut.
PAS adalah musuh tradisi Umno zaman berzaman. Ditubuhkan selepaspenjajah British mengharamkan pergerakkan Islam Hizbul Muslimin pada tahun 1948.
PAS pernah dipimpin oleh Dr. Burhanuddin Helmy – tokoh nasionalis yanglebih awal dari Umno dalam menentang penjajahan. Partinya, Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM) turut diharamkan British pada tahun 1948.
Selepas PRU 2008, PAS menjadi semakin kuat. Perpecahan akibat pertembungan garis pro dan anti kerajaan perpaduan tidak melemahkan partitersebut.
Pilihan raya umum ke 13 menjadi medan pertembungan antara PAS dan Umnodan kita akan dapat melihat siapakah yang lebih disokong rakyat, terutamanya bagi orang-orang Melayu.

MOH...KITE LAWAN YEOP!!!

0 ulasan
sumber :-

MOH...KITE LAWAN YEOP!!!


HIMPUNANN HIJAU KE PUTRA JAYA DARI STADIUM KUALA SELANGOR - SIARAN LANGSUNG TV SELANGOR

Posted: 15 Jul 2012 06:47 AM PDT

Video Adam Hamid Sertai PAS

Posted: 15 Jul 2012 01:39 AM PDT

Hari Koperasi....Penonton berpusu pusu keluar ketika Najib berucap

Posted: 14 Jul 2012 10:07 PM PDT

AWAS!!! blog menyamar penyokong PAS dan Pakatan Rakyat

Posted: 14 Jul 2012 09:19 PM PDT

Awas blog menyamar penyokong PAS dan Pakatan Rakyat -BLOG PROPAGANDA AMNO/APCO


http://suarapakatanrakyat.com/ 

http://penyokongpas.wordpress.com/


MOHON SEBARAN 

Penjelasan, pengumuman, Pemberitahuan kali ke berapa tah....

Untuk makluman rakan-rakan serta para penyokong Pakatan Rakyat.

2 BLOG PALSU INI ADALAH SATU KERJA JAHAT UMNO BARISAN NASIONAL kerana semua media mereka tidak berjaya untuk menyampaikan fitnah lagi, maka mereka menghasilkan laman web ini. Sila jauhikan diri anda dengan laman web ini.

1. http://penyokongpas.wordpress.com/

2. http://suarapakatanrakyat.com/

Admin juga memohon anda serta rakan-rakan dapat membantu admin untuk share penerangan ini di wall-wall fb anda, pages yang anda miliki, blog yg anda tulis dan acc twitter anda, kita tidak mahu ada seorang pun tidak tahu perkara ini.

Insyaallah kita akan dapat melawan fitnah jahat UMNO BN lagi jika rakan-rakan dapat share pencerahan ini

Sekian Terima Kasih
by, 


Pakatan Rakyat Suppor

Sertai Pas, azam baru pelakon Adam Hamid

Posted: 14 Jul 2012 09:01 PM PDTNURUL AINI MOHAMED ALI


KUALA LUMPUR - Pelakon Adam Hamid berazam untuk mengubah dunia seni tanah air ke arah yang lebih baik dan berpaksikan syariat lebih-lebih lagi apabila dirinya sudah secara rasminya menjadi ahli Pas seumur hidup bermula malam tadi.

Menurutnya, dunia seni kini semakin lalai dan ramai penggiat seni tidak menghiraukan perintah-Nya ketika berkecimpung dalam dunia seni.

"Ramai yang leka dengan perintah-Nya dan melakukan yang terlarang.

"Jadi saya berasa terpanggil untuk mengajak mereka ke arah yang lebih baik dan berkongsi ilmu yang saya ada walaupun sedikit," ujarnya ketika ditemui selepas sesi ceramah pada majlis Siri Himpunan Hijau ke Putrajaya Peringkat Wilayah Persekutuan di sini, malam tadi.

Pada mulanya, beliau mahu bersara dalam bidang seni tetapi rakan-rakan artis melarang kerana khidmatnya sebagai pelakon dan pengarah masih lagi diperlukan.

"Saya akan bersara jika ada pihak-pihak tertentu yang menyenaraihitamkan nama saya untuk terlibat dalam mana-mana pihak produksi lakonan.

"Saya juga berharap agar dengan saya menyertai Pas ini tidak disalahertikan oleh mana-mana pihak," tambah beliau.

Beliau menambah, hanya menyerahkan segalanya kepada takdir berhubung statusnya dalam bidang seni tetapi bagi dirinya sendiri, usaha dalam bidang lakonan tetap akan diteruskan kerana ia sudah sebati dalam jiwa.

Ditanya adakah hanya mengikut trend artis kini yang semakin ramai mula menyertai arena politik tanah air, beliau lantas menafikan.

"Tidak. Saya tidak pernah terikut-ikut dengan langkah artis lain menyertai politik. Saya mula bergiat aktif dalam arena politik sudah lama tetapi baru kali ini saya meyerahkan borang keahlian secara rasmi dan saya merupakan pengikut setia Pakatan Rakyat," ujarnya.


Sumber: http://www.sinarharian.com.my/

MEDIA Rakyat MALAYSIA

0 ulasan
sumber :-

MEDIA Rakyat MALAYSIA


PESARA KERAJAAN SOKONG DAN MASUK PAS SETELAH INSAF !!

Posted: 14 Jul 2012 06:35 PM PDT

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang