Pengikut

Nuffnang

Sabtu, 16 Jun 2012

Anwar Ibrahim

0 ulasan
sumber :-

Anwar Ibrahim


Scorpene: Saksi Pertama Bakal Ke Mahkamah Perancis

Posted: 15 Jun 2012 10:56 PM PDT

KeadilanDaily

PETALING JAYA 16 Jun: Saksi pertama kes skandal penyelewengan kapal selam Scorpene akan hadir ke mahkamah Perancis kerana sapina terhadapnya telah dikeluarkan, kata Pengarah Suaram, Cynthia Gabriel.

Saksi berkenaan katanya, adalah Jasbir Singh Chal, bekas Pengarah Perimekar Sdn Bhd yang juga pembantu kanan Abdul Razak Baginda.

Cynthia mengumumkan perkara itu di akhir Majlis Makan Malam Kutipan Dana Ops Scorpene anjuran Suaram yang dihadiri kira-kira 1000 orang, malam tadi.

“Kita patut merasa gembira dengan perkembangan kes ini kerana saksi pertama iaitu Jasbir Singh, saksi yang terlibat dan mengetahui banyak maklumat akan dipanggil ke mahkamah (Perancis) kerana sapina sedang dalam perjalanan ke rumahnya,” kata Chynthia.

Menurut Chynthia beliau difahamkan Jasbir bersetuju untuk memberi kerjasama bagi membantu perjalanan kes itu.

Selain Jasbir, individu lain yang akan turut dipanggil termasuk Perdana Menteri, Dato Seri Najib Razak; pemilik Perimekar Sdn Bhd dan Terasasi (HK) Limited, Abdul Razak Baginda serta isteri dan bapanya.

“Kes ini semakin terdedah sedikit demi sedikit, secara perlahan-lahan, jadi agak kurang bijak bagi seorang menteri pertahanan untuk mengatakan tidak terlibat,

“Manakala seorang timbalan perdana menteri berkata ‘no comment’ dan tindakan bodoh untuk seorang Perdana Menteri berkata ‘saya tidak perlu jawab,”  kata Chyntia sinis.

“Disebabkan itu tema kita pada malam ini (majlis makan malam) ialah ‘you can run but you cannot hide’ yang bermaksud ‘anda boleh lari tetapi anda tidak akan boleh sembunyi’ dengan makna tersirat ditujukan kepada pengkhianat negara yang terlibat,” jelasnya.

BULETIN RAKYAT

0 ulasan
sumber :-

BULETIN RAKYAT


Calon yg tak tepilih boleh la naik haji....

Posted: 15 Jun 2012 09:02 PM PDT

 Mengadakan pilihanraya umum dalam musim ibadat haji adalah tidak wajar kerana ia boleh mendatangkan fitnah kepada umat Islam.Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya berkata, mengundi pada pilihan raya wajib dan perlu diutamakan untuk beri kekuatan kepada umat Islam. Menurutnya, umat Islam akan terus lemah politiknya jika kerajaan mengambil tindakan tidak adil secara menyeluruh kepada mereka."

keADILan Kuala Pilah

0 ulasan
sumber :-

MOH...KITE LAWAN YEOP!!!

0 ulasan
sumber :-

MOH...KITE LAWAN YEOP!!!


Bangunan Umno Bkt Gantang disita

Posted: 16 Jun 2012 05:45 AM PDT

MEDIA Rakyat MALAYSIA

0 ulasan
sumber :-

MEDIA Rakyat MALAYSIA


Himpunan Oren Selamatkan Felda 14 Julai ~

Posted: 15 Jun 2012 05:35 AM PDT

DS Nizar janganla kecik hati......

Posted: 14 Jun 2012 04:18 PM PDT

Daulat tuanku...

Posted: 14 Jun 2012 08:39 AM PDT

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang