Pengikut

Nuffnang

Khamis, 29 Disember 2011

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang

0 ulasan
sumber :-

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang


Rumah terbuka Krismas - bersama ADUN Kota Damansara

Posted: 29 Dec 2011 01:48 AM PST

Semua dijemput bersama meraikan Rumah Terbuka Hari Natal dan Sambutan Tahun Baru 2012 bersama YB Dr Nasir dan YB Sivarasa

Tempat:      Perkarangan Tapak Pasar Malam Sek 8 Kota Damansara
Tarikh:        Jumaat, 30hb Disember 2011
Masa:         6:00 ptg - 10:00 mlm

SEMUA DIJEMPUT BERSAMA

Anwar Ibrahim

0 ulasan
sumber :-

Anwar Ibrahim


Respon Nik Nazmi Kepada Jawapan MAIWP Tentang Salahguna Wang Zakat Jamil Khir

Posted: 29 Dec 2011 03:25 AM PST

Berikutan kenyataan saya semalam, Muhamad Yamin Ismail, Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan menyatakan bahawa pembiayaan kos guaman Datuk Jamil Khir Baharom, Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan dua lagi pegawai kanan MAIWP dalam menghadapi kes permohonan qazaf Datuk Seri Anwar Ibrahim diambil daripada geran
kerajaan.

Dalam kenyataannya, beliau juga menyalahkan Anwar dan pihak-pihak tertentu yang 'menyalahgunakan' proses mahkamah terhadap penjawat awam yang menyebabkan dana dan wang rakyat terpaksa digunakan bagi melayan proses mahkamah.

Pada Jun 2011 juga Jamil Khir menafikan penggunaan wang zakat untuk membayar kos guaman ini.

Malangnya Yamin tidak menyebut tentang 'pendahuluan' RM63,650 daripada wang zakat yang telah disahkan oleh Ketua Audit Negara pada November
2011.

Yamin juga harus sedar bahawa apabila seorang itu dizalimi, beliau
mempunyai hak yang diiktiraf di dalam syarak dan sistem Perlembagaan kita untuk mempertahankan diri mereka.

Saya berharap Jamil Khir sebagai Menteri yang bertanggungjawab ke atas hal ehwal agama Islam Malaysia dapat segera tampil ke hadapan dan bukan menyorok di belakang pegawai kerajaan bagi menjawab isu ini.

Pada Jun lalu juga bekas Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Md Hashim Yahya telah menegaskan sebarang salahguna wang zakat yang disalurkan selain daripada asnaf yang lapan adalah kesalahan dan dosa besar.

Sekurang-kurangnya apabila isu ini mula-mula timbul peguam Zainul
Rijal Talha dan Amir terbuka dalam bertanya tentang pandangan Mufti Wilayah Persekutuan.

Persoalannya, adakah pandangan tersebut diberikan dan sekiranya ya,apakah pandangan beliau? Yang nyatanya Ketua Audit mengesahkan wang zakat dibayar kepada peguam sebelum dipulangkan hampir enam bulan kemudian pada Disember 2010.

Juga mengapa wujud dwi-standard dengan kes amil zakat di Johor Redzuan Mohd Said yang menyalahgunakan RM19,510 dan memulangkannya tetapi dipenjarakan empat tahun dan dihukum tiga kali sebatan tahun ini?

Umat Islam yang menyumbang berbilion ringgit wang zakat setiap tahun di seluruh negara tidak mahu timbul sebarang keraguan terhadap
pengurusan wang zakat.

NIK NAZMI NIK AHMAD
PENGARAH KOMUNIKASI
PARTI KEADILAN RAKYAT

Kenyataan YB Nurul Izzah (29 Dec 2011)

Posted: 29 Dec 2011 02:07 AM PST

Saya difahamkan sepucuk surat sedang disebarkan secara online. Ingin saya jelaskan di sini bahawa dakwaan dalam surat tersebut adalah palsu dan tidak benar. Saya menggesa semua rakyat Malaysia untuk menumpu segala usaha demi merealisasikan Malaysia yang lebih baik.

YB Nurul Izzah Anwar
Ahli Parlimen Lembah Pantai dan
Naib Presiden KEADILAN

=====

MEDIA STATEMENT
29 December 2011
FOR IMMEDIATE RELEASE

It has come to my attention that a particular letter is being circulated online. I would like to categorically state that the contents of said letter is false and mischievous. I call on all Malaysians to focus all our efforts towards realizing a better Malaysia.

YB Nurul Izzah Anwar
MP for Lembah Pantai and
Vice President of KEADILAN

Anak Muda Kampung Nak Senang

0 ulasan
sumber :-

Anak Muda Kampung Nak Senang


Amanat DS Anwar Ibrahim 4 Jan 2012 di Seremban

Posted: 28 Dec 2011 08:13 PM PST

AMANAT DS ANWAR IBRAHIM
Tarikh : 4 Jan 2012, Rabu
Masa : 8.45 mlm
Tempat : Perkarangan Pejabat PKR NS, Jln Tuanku Antah, Seremban
Semua dijemput hadir

RAPAT RAKYAT NEGERI SEMBILAN
Tarikh : 15 Jan 2012, Ahad
Masa : 8.30 mlm
Tempat : Dataran Rakyat, Pekan Gemas, N.Sembilan
Bersama Pimpinan Tertinggi Pakatan Rakyat
Semua dijemput hadir

Sumber : http://pkrn9.blogspot.com

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN

0 ulasan
sumber :-

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN


Program Hujung Minggu

Posted: 28 Dec 2011 08:51 PM PST

31 Disember 2011/Sabtu
Majlis Hi-Tea Dun Rantau
Taman Angsamas, Mambau
3.00-6.00 petang

MOH...KITE LAWAN YEOP!!!

0 ulasan
sumber :-

MOH...KITE LAWAN YEOP!!!


Tahniah Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor

Posted: 29 Dec 2011 07:33 AM PST

Pembeli-pembeli pangsapuri ini terpaksa menunggu selama 8 tahun akibat rumah terbengkalai di zaman pemerintahan BN di Selangor di bawah Menteri Besar Khir Toyo..tetapi apabila Negeri Selangor beralih kerajaan di bawah Pakatan Rakyat Menteri Besar Khalid Ibrahim sekejap sahaja dapat menyelesaikan masalah pangsapuri terbengkalai ini. Dan kini pembeli-pembeli bersyukur dan lega kerana pangsapuri ini telah pun siap. Tak perlu menunggu selama 8 tahun hanya 1 tahun lebih sahaja.

Terimakasih Kerajaan Selangor yang sentiasa perihatin tentang masalah rakyat.


Pangsapuri terbengkalai di zaman pemerintahan BN di Selangor


Pangsapuri terbengkalai telah pun siap di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat Selangor


Jadi fikior-fikior ler nak mengundi pilihanraya 13 nanti di selangor !!! Mana yang lebih baik....

Aminuddin Harun

0 ulasan
sumber :-

Aminuddin Harun


Amanat DS Anwar Ibrahim 4 Jan 2012 di Seremban

Posted: 28 Dec 2011 08:15 PM PST

AMANAT DS ANWAR IBRAHIM
Tarikh : 4 Jan 2012, Rabu
Masa : 8.45 mlm
Tempat : Perkarangan Pejabat PKR NS, Jln Tuanku Antah, Seremban
Semua dijemput hadir

RAPAT RAKYAT NEGERI SEMBILAN
Tarikh : 15 Jan 2012, Ahad
Masa : 8.30 mlm
Tempat : Dataran Rakyat, Pekan Gemas, N.Sembilan
Bersama Pimpinan Tertinggi Pakatan Rakyat
Semua dijemput hadir

Sumber : http://pkrn9.blogspot.com

ANGKATAN MUDA keADILan CABANG PARIT SULONG

0 ulasan
sumber :-

ANGKATAN MUDA keADILan CABANG PARIT SULONG


TENGKU RAZALEIGH RAMAI UMNO KALAH PADA PRU-13 NANTI

Posted: 28 Dec 2011 06:30 AM PSTKUALA LUMPUR, 28 Dis: Tengku Razaleigh Hamzah meramalkan dalam pilihanraya umum ke 13 yang akan datang ini United Malay National Party (UMNO) akan menerima kekalahan lagi.

Dari pemerhatian beliau pengundi bukan Melayu semakin menjauhkan dari Barisan Nasional atau lebih tepat lagi lari dari UMNO. Beliau dakwa ada kemungkinan Barisan Nasional dan juga Pakatan Rakyat tidak memiliki majoriti yang meyakinkan. Bila terjadi sedemikian, negara kita mungkin menghadapi krisis.

Menurut Ku Li, hampir 90% peratus pengundi China bersedia untuk mengundi Pakatan Rakyat. Ada pengundi India yang telah kembali menyokong Barisan Nasional, tetapi majoriti masih bersama Pakatan Rakyat. Pengundi Melayu pula kini terbahagi kepada dua.


Ku Li, ahli parlimen Gua Musang semenjak 1974 dan juga bekas Menteri Kewangan Malaysia, menganggap pentabiran dibawah pimpinan Datuk Seri Najib Razak ini amat lemah dan tidak memahami krisis ekonomi global yang sedang melanda dunia sekarang.


Mengikut Ku Li pentabiran sekarang ini selalu berdulak-dalik - flip flop - apabila mengajukan sesuatu dasar. Dasar sorong tarik ini terjadi kerana banyak dasar-dasar ini tidak difikirkan secara masak terlebih dahulu.

"Mereka tidak peduli satu apa pun... tetapi mereka tidak ingin masuk penjara," Ku Li memberi kesimpulan terhadap pentabiran Najib Razak. Ku Li, seorang bekas penuntut Malay College Kuala Kangsar (MCKK), berkata demikian dalam satu makan tengah hari bersama beberapa orang murid tua MCKK minggu lalu. Mengenai isu hak royalti minyak, Ku Li dengan tegas menerangkan bahawa perjanjian antara Petronas dengan negeri-negeri jelas disebutkan hak royalti dan tidak ada fasal yang menyebut wang ehsan. Malah Ku Li amat berbangga kerana beliau sebagai Pengerusi Petronas 1974 telah bertanggung jawab membuat butiran perjanjian minyak ini atas arahan Tun Abdul Razak.

"Walaupun perjanjian ini dalam bahasa hukum-hakam tetapi amat jelas Petronas wajib memberi 5% kepada negeri dimana minyak ditemui." Krisis tuntutan Kelantan terhadap royalti minyak ini hanya boleh diselesaikan jika Malaysia memiliki apa yang Ku Li namakan sebagai Mahkamah Perlembagaan atau Constitutional Court. Beliau berpendapat telah sampai masa Malaysia mewujudkan Mahkamah Perlembagaan khusus untuk menyelesaikan isu yang berkaitan dengan perlembagaan seperti kedudukan Raja Raja Melayu, hak kebebasan rakyat , pilihanraya yang bebas atau tuntutan royalti minyak.

Kecekapan Ku Li ini sebagai pakar ekonomi dan Menteri Keewangan terbukti pada tahun 1979 apabila beliau telah berjaya mengambil alih kembali harta tanah Guthrie dalam apa yang dikenali sebagai 'the dawn raids'. Ketika itu Ku Li dilihat sebagai nasionalis ekonomi yang berjaya mengambil kembali harta negara yang telah dijarah oleh penjajah.
Mengikut lajenda politik Malaysia, Ku Li sepatut telah menang dalam pemilihan Presiden UMNO dalam tahun 1987 tetapi malangnya ketika pengiraan undi berjalan tetiba bilik menjadi gelap dan lampu leterik telah terpadam.

Mahathir Muhamad telah berjaya menewaskan Ku Li dengan 43 undi apabila lampu terpasang kembali.
Ku Li tidak menimbulkan hal ini malah pertanyaan mengenai ' kes lampu padam' ini hanya akan dijawab dengan senyuman yang panjang. Ku Li enggan melintasi dilurah yang sama. "Mahathir ini bukanlah cerdik sangat. Dia selalu menjalankan dasar 'ad hoc'. Selalu mencuri idea dan pandangan orang lain dan mengakui sebagai haknya," dakwa beliau. "Dia curi-lah. Saya selalu melihat dia 'playing to the gallery'," kata Ku Li, menerangkan pandangan dan pengalaman beliau yang terkumpul selama 5 tahun bersama Mahathir Muhamad sebagai menteri.

Bila ditanya tentang Anwar Ibrahim Ku Li menerangkan bahawa dia hanya mengetahui Anwar sebagai aktivis belia. Walau pun mereka berdua belajar di Malay College tetapi mereka agak jauh bertelingah zaman. Mengikut surah Ku Li, kali pertama secara rasmi dia dengar nama Anwar ialah dari Putera Muhamad anak kepada Raja Feisal dari Saudi Arabia. Ketika itu Ku Li sedang menjawat Pengerusi Bank Islam OIC.

Putera Raja ini bertanya kepada Ku Li apakah patut Anwar Ibrahim dan ABIM ini dibantu oleh dana Yayasan Feisal.
"Sekarang Anwar sedang menjadi dilema kepada Najib. Ini mengikut lojik yang kita lihat. Saya yakin Anwar akan masuk penjara. Kalau Anwar bebas UMNO akan habis. Tidak dapat tidak Anwar akan dipenjara." Ku Li merumuskan bahawa pentabiran pimpinan Najib Razak kebelakangan ini bukan sahaja lemah malah dalam huru hara.

Mengikut pandangan Ku Li , Najib Razak sebagai Presiden UMNO terlepas peluang yang amat besar di Perhimpunan Agong UMNO yang baru berlangsung. Ketika mata dan telinga seluruh negara berpusat memandang ke PWTC, Najib tidak melaku-kan apa-apa terhadap Shahrizat.
"Shahrizat sepatutnya dibuang. Termasuk beberapa orang menteri yang nama mereka telah busuk ditelinga orang ramai. Tetapi Najib senyap membisu," katanya.

Apakah peranan yang masih boleh dimainkan oleh Putera raja dari Kelantan ini masih belum jelas. Ku Li dibesarkan di Istana dan dididik di Malay College — seharusnya menjadi kimia terbaik untuk memimpin negara ini. Ku Li dilihat sebagai sebagai ahli politik yang tidak membawa beban 'kerpai buruk'. Tetapi Ku Li juga adalah sosok yang berkontradiksi. Ku Li tidak akan memboceng motosikal untuk berkempen jika jalan raya berasak asak. Ku Li juga tidak akan mengambil 'loud hailer' untuk menggumpulkan massa. Jauh sekali Ku Li untuk turun memasang poster atau memasang khemah atau turun berdemo. Tengku Razaleigh bin Tengku Mohd Hamzah ialah putera raja. Mungkin inilah sosok yang digambarkan oleh Sir Frank Swetthenham 100 tahun dahulu : Gentleman Melayu Terakhir — The Last Perfect Malay Gentleman.

Pimpinan

Angkatan Muda

Cabang